woensdag 7 november 2018

Denk nou eens na!

Zover is het dus nu gekomen dat het Rode Kruis een campagnefilmpje moet maken om mensen er van bewust te maken dat het filmen van ongelukken en gewonden niet normaal is. We kunnen het er toch over eens zijn dat je gewoon een randdebiel bent als het überhaupt in je hoofd op komt. Merk op dat ik bewust 'hoofd' gebruik en geen 'hersens', omdat ik degene die met hun mobieltjes rampspoed van anderen filmen ervan verdenk er niet zoveel te bezitten.

Bel 112, verleen hulp en als je niets kunt doen ga dan weg, loop hulpverleners niet in de weg en probeer je gewoon eens voor te stellen hoe vreselijk het voor de getroffenen, hun familie en bekenden is als ze worden gefilmd. Ik vraag me ook serieus af wat doe je met zo'n filmpje? Kijk je dat thuis nog eens terug? Verzamel je ze en categoriseer je ze op onderwerp? Organiseer je avondjes met vrienden om gezamenlijk deze filmpjes te bekijken? Zijn er clubs van waarbij men filmpjes onderling uitwisselt?

Vorige week zijn er bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die een ongeluk op de A58 filmden of fotografeerden, en terecht wat mij betreft. Duitsland kan hierin een voorbeeld zijn. Het is daar verboden om dit soort situaties te fotograferen of te filmen. De boete kan oplopen tot duizend euro en er staat zelfs gevangenisstraf op.

Scene uit het campagnefilmpje van het Rode Kruis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten