zondag 18 november 2018

Week 46 2018; Wat een week!

Kwestie van vraag en aanbod zou je denken, zeker in Amsterdam, maar de politie heeft drie portiers van het W Amsterdam hotel gearresteerd omdat zij drugs aan gasten verkochten. Het onderzoek van de politie heeft plaatsgevonden op verzoek van de directie van het hotel n.a.v. een melding van een gast. Maar dit is Nederland, en de advocaten van de drie verdachten vinden dat de politie te ver ging in hun onderzoek omdat ze zich voordeden als gasten van het hotel.

Wat ongelooflijk leuk voor het tijdschrift "LINDA.", van de zeventig Nederlandse media die een aanvraag hadden ingediend om Michelle Obama te interviewen over haar autobiografie zijn zij uitgekozen om het interview af te nemen. Buiten de Verenigde Staten geeft Michelle slechts vier interviews waarvan die aan "LINDA." er één van is.

Ondernemer Gert Snitselaar is voor de vierde keer op rij getroffen door brand waarbij vijftig koeien en stieren zijn omgekomen, vorige maand zijn er ook al een aantal koeien om het leven gekomen door brand. Er wordt uitgegaan van brandstichting uit gristelijke hoek vanwege de geaardheid van Gert en de anti-homo bedreigingen die hij heeft ontvangen. Hun God is duidelijk geen liefde.

Ze mocht maar 37 jaar worden, Marie Antoinette de vrouw van koning Lodewijk XVI, na een schijnproces werd ze na een gevangenschap van negen maanden op 16 oktober 1793 geëxecuteerd door onthoofding. Afgelopen week is een juweel van haar geveild bij Sotheby's. De hanger met diamanten en één grote parel, waarvan werd verwacht dat die 1,8 miljoen euro zou opleveren, werd in een veiling van zo'n tien minuten afgetikt op 32 miljoen euro. Nog nooit is er eerder zoveel betaald voor een parel meldde het veilinghuis.

Voor de tweede keer wordt de ambtsketen van burgemeester Henri Lenferink van Leiden vermist. Sinds 2 oktober is de keten spoorloos. In 2008 is hij de ambtsketen ook al verloren, en nooit meer teruggevonden. In deze tijd denk ik meteen aan Sint-Nicolaas die zijn grote boek kwijt is en dat er dan geen cadeautjes kunnen worden gegeven. Ik voel een tv-format opkomen. Wie vindt de ambtsketen van Henri?

Iedereen begreep meteen in 2016 al dat die hele Brexit niet zo'n verstandige keuze was. Niemand had er echt rekening mee gehouden dat dat de uitkomst zou zijn. Je snapt wel meteen waarom het gepeupel en een bindend referendum geen goede combinatie is. Teresa May was ook tegen een Brexit, maar ja er is gekozen en dan gaat ze er ook voor, of zoals ze zelf zei: "Brexit means Brexit".  Het arme mens heeft het zwaar. Over iets onderhandelen en verdedigen wat je zelf van meet af aan niet zag zitten en dan ook nog alles en iedereen over je heen krijgen.

Zaterdag is de grote kindervriend Sint-Nicolaas en zijn gevolg weer in ons land aangekomen. Bij de landelijke intocht in Zaandam is meer politie op de been dan bij zogenaamde risicowedstrijden. Er zijn daar vier mensen opgepakt voor het verstoren van de openbare orde.
- In Hoorn zijn voorstanders van Zwarte Piet door de politie in een steeg gedreven omdat ze aan het
schelden en intimideren waren.
- Ook in Eindhoven werd er gescholden en gedreigd tussen 20 tegenstanders en 250 harde kernsupporters van PSV. Politie heeft ze uit elkaar gehouden. Er zijn meerdere mensen opgepakt.
- In Rotterdam is een man opgepakt die een activist had geschopt en geslagen. Er is met twee auto's op hen ingereden, zij wilden met de activisten op de vuist, maar de politie heeft ingegrepen. Er zijn drie arrestaties verricht twee pro Piet aanhangers en één anti Piet demonstrant.
- In Leeuwarden heeft de politie met busjes een barrière gevormd tussen activisten en supporters van Cambuur. Honden, wapenstok en de ME waren in gereedheid.
- Ook in Groningen zijn twee groepen demonstranten door de politie uit elkaar gehouden.
- Vanzelfsprekend doet ook Den Haag een duit in het zakje, daar is met gebruik van veel ME twee groepen voor- en tegenstanders uit elkaar gehouden.
- In Rotterdam was de politie opgelucht en tevreden, want 'Er hoefde niemand naar het ziekenhuis na de incidenten'.
Kortom het is weer de gezelligste tijd van het jaar. Als voetbalsupporter ben je ook automatisch demonstrant voor Zwarte Piet destilleer ik hieruit. Ik vraag me tevens af of je bij de politie en ME bent gaan werken om doorgeslagen voor- en tegenstanders van een kindersprookje tegen elkaar te beschermen.


Antoinette Scheulderman heeft voor LINDA. Michelle Obama geïnterviewd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten