zondag 11 november 2018

Week 45 2018; Wat een week!

De afgelopen zondag geopende Signature Bridge in Dehli lijkt sterk op de Erasmusbrug in Rotterdam. En voor de uitnodiging van de officiële opening zijn er door een politieke partij foto's geplaatst, maar op één van die foto's is een verlichte Erasmusbrug te zien met als onderschrift: 'Dehli! Hier is jullie trots, The Signature Bridge'. Oplettende twitteraars kwamen er achter dat een verkeerde foto is gebruikt.

Als je denkt dat zaken niet gekker kunnen is daar altijd nog Emile Ratelband, die overigens steeds meer op een typetje van Kees van Kooten gaat lijken, maar dit geheel terzijde. De getroebleerde naar aandacht hunkerende Emile stond voor de rechter omdat hij zijn leeftijd officieel wil laten terugdraaien. Hij is geboren in 1949 en voelt zich, naar eigen zeggen, twintig jaar jonger en zou graag op zijn geboorteakte 1969 zien staan. "Net zoals bij transgenders op de geboorteakte het geslacht veranderd kan worden, zo moet er ook ruimte zijn voor een leeftijdswijziging", zo meent hij.

Verffabrikant AkzoNobel heeft Defensie al in 2012 gewezen op een chroomvrije verf die gebruikt zou kunnen worden in plaats van de verf waar het kankerverwekkende chroom-6 in zit. Maar Defensie, lees: de mensen die zelf niet met die verf hoefden te werken, hebben het voor kennisgeving aangenomen. Veel oud-medewerkers van defensie die wel met de verf hebben gewerkt zijn ziek geworden ervan. Zouden zij die voor anderen hebben beslist met fatale gevolgen zichzelf nog in de spiegel kunnen aankijken?

Van oktober 2017 tot januari 2018 hielden wetenschappers van Harvard een sigaarvormig object in de gaten dat door ons zonnestelsel schoot. Ze denken nu dat het donkerrode object misschien een onderzoekssonde van een buitenaardse beschaving was. Hun theorie is gebaseerd op het feit dat het object een vreemde baan had en er opeens ook weer vandoor ging ons zonnestelsel uit. De hoge snelheid zou vervolgens kunnen suggereren dat de sonde niet meer operationeel was.

Dat de Amerikanen nog steeds tot op het bot verdeeld zijn merkten we bij de uitslag van de midterm-verkiezingen. Beide parttijen hebben wat gewonnen. De Republikeinen hebben hun meerderheid in de Senaat vergroot, de Democraten hebben het Huis van Afgevaardigden gewonnen. Dat laatste is natuurlijk fijn omdat het voor Donald Trump moeilijker is om iets voor elkaar te krijgen. Maar de dikke dame heeft niet gezongen dus Donald gaat voorlopig gewoon op oude voet verder met zijn 'greatest hits', w.o. fakenews, journalisten uitschelden, zelf onwaarheden vertellen, en vooral zichzelf op de borst slaan.

Ik wist niet dat hij ziek was, maar wat een fijn nieuws voor Jamai Loman dat de operatie waarbij hij een niertransplantatie heeft ondergaan is geslaagd. Hij kreeg de nier van zijn zwager. Nu kan de tijd van herstel beginnen en daarna wil hij zijn werkzaamheden weer oppakken.

Nou, ze hebben er dan een jaar over gedaan, maar de 34 blokkeergekkies hebben dan toch uiteindelijk taakstraffen van gemiddeld 120 uur tegen zich horen eisen vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid en het verhinderen van de mogelijkheid tot demonstreren van de demonstratiegekkies wat nu eenmaal een fundamenteel recht is in een democratie. Wat mij opvalt aan de blokkeerders is gelijk aan wat mij tevens is opgevallen aan de Oostvaardersplassenactievoerders, het zijn door de bank genomen van die rijdende rechter-types. Chronisch verongelijkt met een beperkte vaak onverstaanbare vocabulaire doorspekt met scheld- en verwenswoorden.

De foto van de Erasmusbrug die per abuis werd gebruikt voor de brug in Dehli.

Jamai Loman.

Blokkeergekkies. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten