zondag 25 november 2018

Week 47 2018; Wat een week!

Wat iedereen natuurlijk al lang vermoedde is ook de conclusie van de CIA, kroonprins Mohammad bin Salman al Saoed van Saoedi-Arabië is de opdrachtgever van de moord op Jamal Khashoggi. Zoals ik destijds al zei, deze tragische en schokkende gebeurtenis zal nog een lange echo krijgen. Maar daar waar Donald Trump zei dat de dader(s) hoe dan ook gevonden en gestraft zouden worden, krabbelt hij nu terug: "Ach ja heeft hij die opdracht gegeven? Misschien wel misschien niet". Later in de week twitterde Donald een bedankje naar Saoedi- Arabië voor de lage olieprijzen. In een speelfilm zou je het ongeloofwaardig vinden.

De Chinese schrijfster Liu is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het schrijven van een roman waarin passages voorkomen over homoseks. Deze veroordeling heeft tot protesten geleid op de Chinese sociale media, bovendien heeft Liu beroep aangetekend.

Wat zeer terecht dat de International Children's Peace Prize dit jaar gaat naar de studenten van Parkland waar het vreselijke schietincident heeft plaatsgevonden en er 17 doden te betreuren vielen. Zij organiseerden de March For Our Lives, en zijn iets op lokaal niveau gestart wat inmiddels is uitgegroeid tot een zich nog steeds uitbreidende vredelievende protest beweging wereldwijd.

Ik ga mijn sollicitatiebrieven van de afgelopen twee en een half jaar bewaren! Waarom? Die van Joanne Rowling aan de Schotse gemeente Edinburgh waarin ze solliciteerde naar de functie van lerares buitenlandse talen (Duits, Italiaans en Frans) is op een Amerikaanse veilingsite aangeboden voor €218.000. De brief is geschreven in 1996, één jaar voordat ze na twee jaar een uitgeverij vond voor haar Harry Potter-boeken, Het is niet duidelijk wie de brief te koop heeft aangeboden.

Als tegenwicht voor alle ellende die hij veroorzaakt is er gelukkig veel te lachen om Donald Trump en zijn familie. Tijdens de verkiezingen liet hij geen moment onbenut om Hillary Clinton het in het gezicht te wrijven dat ze haar privé emailaccount had gebruikt voor overheidszaken. Nu blijkt dat zijn dochter Ivanka die hij, nepotistisch als hij is, heeft aangesteld als 'assistent van de president', hetzelfde heeft gedaan. Ik word daar heel vrolijk van.

De politie heeft een inwoner van Amsterdam Nieuw-West aangehouden op verdenking van witwassen. Een term die hij vrij letterlijk nam. Zij vonden €350.000 in zijn wasmachine.

Black Friday wat is dat plotseling voor waanzin? Ik ben twee en een half jaar uit de retailbranche en opeens is er dit onzinnigs. Mijn mailbox ontplofte met allerhande aanbiedingen en winkels halen de gekste toeren uit. Het spreekt voor zich dat ik mij er verre van hou. Het is in Amerika de dag na Thanksgiving, waarop de Amerikanen vieren en benoemen waar ze allemaal dankbaar voor zijn om de dag erna malkander te vertrappen om toch nog meer te vergaren. Dat is al achterlijk, maar hier raakt het echt kant noch wal.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten