woensdag 14 november 2018

Herinnert U zich deze nog? #131

ED & WILLEM BEVER
"HUP DAAR IS WILLEM"
1971
Aantal weken: 6
Hoogste positie: 6


Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling afgelopen zaterdag werden we er natuurlijk mee geconfronteerd, de liedjes uit de "Fabeltjeskrant", waarvan er een aantal een hit zijn geworden, waaronder deze van Ed & Willem Bever, met de stemmen van Frans van Dusschoten (Willem) en Ger Smit (Ed). Een jaar eerder was "Het Stoomlied" eveneens uitgebracht in carnavalstijd een grote hit, en ook "Hup Daar Is Willem" was een schot in de roos. Ook een verlengde versie van het openingslied van de "Fabeltjeskrant", "Hallo meneer de Uil" van kinderkoor de Schellebellen met wederom Frans van Dusschoten als Jacob de Uil is op single verschenen.

Ed & Willem maakten nog drie singles "Drink Meer Prik", "De Ed & Willem Bever Boogie" en curieus genoeg "Ajax Zal Hem Raken". Curieus omdat de gebroeders Bever raszuivere Rotterdammers waren, en het hele Fabeltjeskrant-idee van Rotterdamse origine is, maar blijkbaar kon dat toen nog. Heden ten dage zou men zich middels social media roeren en zouden makers van het programma worden bedreigd. Wat een heerlijke tijd toen zulks nog geen probleem was.

Een tijdelijke bewoner van het Dierenbos Rokus de (vrije) Vogel, met de stem van Aart Staartjes had ook een hit met het grappige "Heb Je Last Van Wintertenen". De andere dieren zijn op de verschillende langspeelplaten die van de "Fabeltjeskrant" zijn verschenen ook te horen, waaronder de diverse vrouwtjesdieren en Stoffel de Schildpad waarvan de stemmen door Elsje Scherjon zijn gedaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten