dinsdag 6 augustus 2019

De loop der dingen

De keuze om op een bepaald moment voor de status van bewust alleenstaande te kiezen alsmede bewust kinderloos, is voor mij de enig juiste gebleken, ik merk het aan mijn algehele zijn. Het feit dat ik van weinig tot geen invloed ben c/q heb op andermans leven, ervaar ik, zeker nu ik ouder word, als zeer prettig. Als de tijd daar is kan ik met een gerust hart gaan zonder dat het iemands leven overhoop zal halen. Een geruststellende gedachte.

Toch heeft mijn tijd op deez' wereld invloed gehad op de loop der dingen voor anderen. Niet bewust, maar heel organisch. Begin jaren negentig dreef de liefde mij vanuit Den Haag naar Capelle aan den IJssel. Mijn ouders waren een aantal jaar eerder vanuit Den Haag naar Doetinchem verhuisd. De liefde ging voorbij en ik domicilieerde vervolgens in het nabijgelegen Rotterdam. Na een aantal jaar en een nieuwe liefde rijker verhuisden wij terug naar Capelle aan den IJssel, op aanraden van vrienden die er ook woonden. Ook deze liefde ging voorbij en het was op dat moment dat ik bewust besloot het hierbij te laten. Ik ben alleen beter af. Ik bleef in de woning wonen en woon er nu nog.

De gezondheid van mijn vader ging achteruit, en mijn ouders zagen in dat het beter was om dichterbij te komen wonen. Omdat ik in Capelle woonde, kwamen zij hier ook heen. Mijn zus die naar Argentinië was verhuisd kwam in 2002 weer terug naar Nederland, haar dochter en diens man ook, en allemaal naar Capelle, omdat ik er op organische wijze terecht was gekomen gingen zij hun leven vanuit hier verder voortzetten. Mijn nichtje en haar man kregen hier kinderen, zijn inmiddels naar het dorp naast Capelle, Krimpen, verhuisd en uiteindelijk mocht ook de man van mijn zus vanuit Argentinië eindelijk naar Nederland komen, ook in Capelle dus.

Mijn ouders zijn beiden overleden, mijn vader in het verzorgingshuis in Rotterdam, en mijn moeder in een hospice in Nieuwerkerk waar ze slechts 12 uur is geweest. Plaatsen waar zij nooit hebben gewoond, mijn moeder was zelfs haar hele leven nog nooit in Nieuwerkerk geweest. Mijn zwager, een Argentijnse man, is in de winter van zijn leven vanuit zijn geboorteland naar Capelle geëmigreerd, en de kinderen van mijn nichtje zijn in Capelle geboren en zijn daarvandaan hun levenspad aan het vervolgen. Allemaal omdat ik....

U ziet, indirect heb ik onbewust genoeg levens beïnvloed. Het is wel goed zo.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten