donderdag 22 augustus 2019

De waterbus en de ballentent

Het is officieel, ik woon nu langer in de regio Rotterdam dan dat ik in mijn geboortestad Den Haag heb gewoond, niet veel het is een beetje fifty-fifty, maar het is wel een overdenking waard. Toch zijn er dan nog dingen die ik nog nooit heb gedaan of niet weet in het Rotterdamse en omgeving. Zo was ik nog nooit met de waterbus gegaan. Vrienden Rick en Chris kwamen met het idee om met de waterbus vanaf Rotterdam naar het pittoreske Dordrecht te gaan. We hadden afgesproken bij de Spido, waar ook de waterbus vertrekt. Onwetend als ik was over dit maritieme vervoer, dacht ik dat je daarvoor een apart kaartje moest aanschaffen, maar nee, je kunt gewoon met de OV-chipkaart betalen! Er is een wereld voor me open gegaan.

Zo blijkt de waterbus veel gebruikt te worden en zijn er op de vaarroute naar Dordrecht nog verschillende tussenstops, o.a. in Krimpen, Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht, waar veel mensen weer aan land gaan en anderen aan boord komen, veelal met fietsen. Het is een leuke belevenis en je komt ook aan de andere kant van Dordrecht aan dan met de trein. Dordrecht heeft me een aantal jaar geleden al verrast vanwege het kneuterige dorpse karakter van de oude stad met talloze leuke zaakjes om wat te gebruiken en de vele vintagewinkeltjes in de wijn- en voorstraat. Sommige kennen alleen opening van donderdag t/m zaterdag, dus zullen we eens teruggaan op één van die dagen, want het is zo ontzettend leuk om daar doorheen te struinen.

Het fotografische geheugen van Rick maakte dat we het zaakje waar we jaren geleden eens koffie hadden gedronken en wat we zo leuk vonden binnen twee tellen weer hadden gevonden, voor de lunch deze keer. Het van oorsprong Dordtse Coffeelicious is nog steeds een familiebedrijf, maar kent nu ook vestigingen in Breda, Den Haag en Rotterdam. En terecht, de ambiance alsook het eten en drinken zijn fantastisch.

Heerlijk door de stad gewandeld om uiteindelijk de Grote Kerk te bezichtigen, een aanrader. De 'r' zat in het uur dus dat riep om een wijntje op het terras met wat comestibles erbij. We besloten om de boot naar Rotterdam weer terug te nemen en daar de dag af te sluiten met een klein diner. En dat was weer een nieuwe ervaring voor mij, we gingen namelijk naar De Ballentent, een etablissement met een rijke historie én de beste prijswinnende gehaktballen van de stad, het land, de wereld, dat weet ik niet zo precies. We konden fijn buiten zitten en de gehaktballen zijn inderdaad erg lekker. De zaak wordt ook gefrequenteerd door studenten van de types Anne-Fleur en Roderick, met name die laatsten, die in groepen opereren, waren in ruime mate vertegenwoordigd, en het leek wel of ze allemaal uit één malletje waren gekomen, en ik vroeg me af, als je er twee ongemerkt van groep zou wisselen of men dat door zou hebben. Het was een leuke, smakelijke afsluiting van een heel fijne dag met lieve vrienden.



Grote Kerk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten