dinsdag 20 augustus 2019

Herinnert U zich deze nog? #144


LOUÏS LESTHER
"DÉSHABILLE MOI"
1978
Geen hitnotering


Ik maak me geen illusies, ik ga ervan uit dat geen sterveling zich dit herinnert, maar ik vond het hilarisch dit nummer op het wereldwijde web te vinden. Nu is niets meer onmogelijk. Deze single is 41 jaar geleden uitgebracht, en ik heb al die jaren de titel onthouden toen Louïs te gast was in het destijds zeer populaire radioprogramma 'Lost Vast' op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur, waarin artiesten live hun nieuwe liedje kwamen zingen. Van de week kwam die titel weer eens in me op en ik dacht laat ik eens googelen....

Het is de overtreffende trap van camp en ik kwam nu ook achter de naam van de zanger, en heb meteen een nieuwe vraag: wie is of was in godsnaam Louïs Lesther? Ik weet dus uit het radioprogramma van toen dat het een Nederlandse zanger is, maar meer dan dit plaatje en nog een andere "Monsieur" (een cover van een jaren zestig liedje) ben ik niet tegengekomen. Het hoesje van de Duitse uitgave van "Déshabille Moi" laat weer een heel andere kant van Louïs zien. Mocht Louïs nog onder ons zijn zal hij nu inmiddels een eind in de zestig zijn, daarnaast vermoed ik dat het een artiestennaam is. 

Nog iets raadselachtigs, ene Vanessa di Selva bracht tegelijkertijd dezelfde single uit, maar daar waar bij Louïs "Money Love" op de b-kant stond, was dat bij haar de a-kant. en stond "Déshabille Moi" op de b-kant. Ook zij scoorde er geen hit mee. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten