dinsdag 4 februari 2020

Baudets boreale babbels

In een tijd waarin het continent Australië door branden en andere natuurrampen welhaast van de kaart wordt geveegd, er een dodelijk virus zich vanuit China langzaam maar zeker over de wereld verspreidt en er sprinkhanenplagen van Bijbelse proporties over Afrika en Azië razen, hebben we in Nederland boreale Baudet die zijn laagschedelige discipelen blijft voeren met dat wat ze graag horen, of het nu waar is of niet, dat de schuld van alles op bepaalde groepen van de samenleving terug te voeren is. Ja, precies wat u denkt, dat hebben we zo'n tachtig jaar geleden ook al eens gehoord en dat heeft destijds niet zo'n heel goede wending genomen.

Ach, die lieve schat, nu had hij getweet dat er twee 'dierbare vriendinnen' ERNSTIG waren lastig gevallen door vier Marokkanen in de trein. Later bleken dit de door de conducteur via de omroep aangekondigde kaartjescontroleurs in burger te zijn. Het was in den beginne één man met Marokkaans uiterlijk die om de plaatsbewijzen vroeg die wilden de dierbare vriendinnen niet laten zien. Nu verkondigd Thierry met enige regelmaat dat als vrouwen iets niet willen, je dat als boreale man niet zo serieus moet nemen, vrouwen willen volgens hem 'overweldigd' worden, maar dit geheel terzijde. Er kwam nog een Nederlandse collega bij, de mannen hebben zich met verschillende passen bij de dierbare vriendinnen gelegitimeerd. Dat maakte geen indruk op hen, pas toen er een agent bijkwam, met een buitenlands uiterlijk gingen Thierry's dierbare vriendinnen met veel moeite overstag. 

Nee, ik zat er niet naast, maar dit is wat andere passagiers in de trein die er wel bij waren over het voorval hebben gemeld. Het is Thierry enkel te doen om olie op het smeulende vuur van zijn adepten te gooien. Deze walgelijke actie doet denken aan de Obersturmbannfüherin van de PVV, Marjolein Faber, die ook middels een tweet over een steekpartij in Groningen liet weten dat dit door een man was gedaan met een Noord-Afrikaans uiterlijk, terwijl dat, nota bene door de slachtoffers zelf, werd tegengesproken, de dader was namelijk een witte Nederlandse man. Desondanks bleef ze volhouden en zei zelfs op camera: 'Mijn tweet klopt'. 

Thierry was het hele weekend spoorloos. Hij was niet bereikbaar voor commentaar nu dit in zijn gezicht is ontploft. Maar maandag, laat op de dag, heeft hij dan toch middels Facebook (!) gereageerd. Nee, hij heeft niet zijn excuus aangeboden, maar repliceerde, enigszins geërgerd over de ophef die erdoor ontstaan is, dat ie te snel heeft gereageerd. Die 'dierbare vriendinnen' bleken trouwens plots 'goede bekenden' te zijn. Ach, ik had ook niet anders verwacht.

Ik ben benieuwd of hij net als zijn dierbare vriendin Marjolein het vol blijft houden dat in principe 'zijn tweet klopt'. De idolate achterban, die hem als hun Grote Leider zien, zijn in ieder geval overtuigd van elk boreaal woord wat hij spreekt en tweet, en daar was het hem natuurlijk ook om te doen. Haat zaaien, polariseren, stemmingmakerij, zoals men tachtig jaar geleden ook deed en er ook niet op een leugen meer of minder werd gekeken.

Saillant detail: vanmiddag is Thierry in Rome om te spreken op een conferentie over nationaalconservatisme georganiseerd door conservatieve Amerikaanse en Europese denktanks. Gezellig met collegaatjes als Viktor Orbán uit Hongarije en Matteo Salvini uit Italië. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten