woensdag 26 februari 2020

Toen was geluk... #51

Wij hadden er volgens mij thuis twee, één in de voorkamer en één in de achterkamer: mimisets. Het was in de vorige eeuw een onlosmakelijk onderdeel van het interieur, drie tafeltjes in grootte verschillend, zodat ze onder elkaar gezet konden worden. Ik heb trouwens heel lang gedacht dat het 'miniset' heette, een verschil van één letter, maar in mijn kinderlijke brein was het een logische naam voor drie van die kleine tafeltjes.

De oorspronkelijk bedoeling was dat deze als bijzettafeltjes bijgeschoven konden worden indien nodig. Ik kan me niet herinneren dat dat ooit is gebeurd. Ze stonden er gewoon te staan met op het grootste tafeltje wat prullaria als een vaas, een schaal, een plant of een lamp. Je ziet ze nu niet meer of het moet bij mensen zijn die ze nog uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben staan. En ja, ik ben zo'n mens, gedeeltelijk dan. Ik heb van één van de mimisetjes van thuis het kleine en middelste tafeltje op de jaren zeventig logeerkamer staan. Geen idee waar het grote tafeltje is gebleven.

In mijn woonkamer is geen plaats meer voor een mimisetje, hoewel ik voor de onderstaande gekleurde jaren vijftig mimiset wel ruimte zou maken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten