zaterdag 1 februari 2020

Dr. Dolittle

De verhalen van Dr. Dolittle zijn oorspronkelijk uitgegeven als kinderboekenserie in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw en geschreven door Hugh Lofting (1886-1947). Dr. Dolittle kan met dieren praten en zij wenden zich tot hem als ze ziek zijn. In 1967 was er de eerste (musical)verfilming met Rex Harrison als Dr. Dolittle, in 1998 en 2001 kwamen er nog twee films met Eddie Murphy in de hoofdrol, en nu is er weer een film met Robert Downey Jr. als Dr. Dolittle.

Ik zag voorstukjes en stelde voor aan vrienden Rick en Chris om deze film te gaan zien. Die hadden daar meteen oren naar, en zo kwam het dat wij gisteren naar het zuiden van Rotterdam togen omdat in de binnenstad alle bioscopen de films draaiden van het Rotterdam Film Festival. Daardoor konden we niet bij ons favoriete Italiaanse restaurant eten, maar Happy Italy is ook goed te doen al is het iets minder cosy en intiem, maar het eten is goed en spotgoedkoop. 

De film is grappig, en met de technieken van nu is veel mogelijk om de dieren zo echt mogelijk te laten lijken. Het verhaal is voornamelijk geïnspireerd op het tweede boel van Hugh, 'The Voyages Of Doctor Dolittle' gepubliceerd in 1922. De dokter heeft zich na de dood van zijn vrouw van de buitenwereld afgesloten en woont met zijn dieren, o.a. een gorilla, ijsbeer, struisvogel en giraffe op een afgesloten landgoed. Tommy Stubbins (Harry Collett) wordt met een gewonde eekhoorn door een papegaai richting het landgoed van de dokter gedirigeerd waar ook Lady Rose (Carmel Laniado) de dokter nodig heeft omdat een oude bekende van hem, koningin Victoria (Jessie Buckley) ernstig ziek is.

De dokter gaat samen met Tommy en een aantal dieren op avontuur om het moeilijk vindbare medicijn voor de koningin op te sporen, maar wordt gedwarsboomd door een oude rivaal, Dr. Müdfly (Michael Sheen) en Rassouli (Antonio Banderas) de koning van de piraten en de vader van Dolittle's overleden vrouw.

Wij hebben de 3D versie gezien, maar er is geloof ik ook een 4D versie met schuddende stoelen e.d.. Als stemmen van de dieren zijn niet de minsten gecontracteerd, o.m. Emma Thompson, Rami Malek en Selena Gomez, die natuurlijk het grappigste zijn. Al met al een erg vermakelijke film waar u gerust een kaartje voor kunt kopen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten