donderdag 20 februari 2020

Echt HEMA

Vanuit het niets bleek warenhuisconcern HEMA weer eens trending topic te zijn en ik zag dat het iets met de folder te maken had. Nu had ik het folderpakket doorgenomen en ook die van de HEMA en ik kon me niet herinneren er iets verontrustends in ontdekt te hebben. Ik rommelde wat in de oud papierbak en pakte de folder er nog maar eens bij. Aandachtig van voor naar achter bekeken en kon met de beste wil van de wereld niets precairs vinden. Dan maar de berichten erover op social media eens inzien. Het blijkt dat de HEMA wordt beschuldigd van omvolken. Omvolken is een woord wat alt-rechts Nederland gebruikt om hun xenofobie en vreemdelingenhaat te rechtvaardigen. De boze witte alt-rechtse Nederlander m/v is sterk van mening dat er een complot is welke tot doel heeft hun superieure genen te vermengen met andere rassen. Het gaat zelf zo ver dat zij het idee aanhangen dat de wereldwijde vluchtelingenstroom wordt georkestreerd om genocide te plegen op het Arische ras.
Bent u daar nog?

HEMA zit blijkbaar in dat complot want in de folder zijn modellen te zien met een kleurtje, zelfs een heel gezin met een donkere vader een Aziatische moeder en hun drie kinderen, meneer!!! En iets verder in de folder vijf dames die bh's aanprijzen, maar twee daarvan zijn niet wit! De overige modellen in de folder zijn zoals de complotdenkers het zo graag zien. lelieblank en er is zelfs een donker jongetje te zien wat een stapel handdoeken draagt, dat is in hun wereldbeeld misschien wat vertrouwder. Zou een onderzoek naar hoge bloeddruk onder alt-rechtse mensen aantonen dat dat in die kringen onevenredig veel voorkomt? Het zou me niet verbazen gezien de ongekende boosheid en felheid waarmee ze losgaan op de folder van HEMA, en wat ze er allemaal bijhalen. Vrijwel tegelijkertijd kwam uit een onderzoek naar voren dat bijna 90% procent van de Nederlanders zegt gelukkig te zijn. Zelf behoor ik daartoe, maar die chronisch verongelijkte immer boze landgenoten vanzelfsprekend niet, wat maar weer aantoont dat het, gelukkig maar, een kleine groep is. Kleiner dan 10%, omdat daar ook mensen bij zullen zitten die om andere, wel gegronde, redenen niet gelukkig zijn.

'Ik ga nooit meer naar de HEMA!!!' dreigen de roeptoeters, maar dat zeiden diezelfde mensen ook al toen HEMA een paar jaar geleden naar buiten bracht om geen 'boy'- of 'girl'-aanduiding meer in hun kinderkleding aan te geven. Daarna toen ze het over 'zoekeieren' hadden in plaats van 'paaseieren' en onlangs nog toen HEMA besloot om het gevbam (gebakje voorheen bekend als moorkop) een andere naam te geven, namelijk chocoladebol. En in het geval van het gevbam vind ik het ook spijkers op laag water zoeken, maar het maakt me aan de andere kant ook weer geen reet uit, het is en blijft een poor man's Bossche bol. Meanwhile, gaat het pas 30 maart in hè, die naamsverandering, erg dicht bij 1 april.

Maar goed, nu liggen de modellen die in de folder staan onder vuur. Maar alles wat afwijkt van Arisch is voor alt-rechts een no-go. Mensen met kleur mogen niet, weten we nu. Maar ook homo's, mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking zullen voor hen ondenkbaar zijn in een folder om het nog maar niet te hebben over andere genderidentiteiten dan zij kennen en willen accepteren. Van de genderneutrale kinderkleding hebben al enkele van hen aan de monitor gelegen. Ik snap toch ineens die 90% gelukkige inwoners van Nederland wel. Als je je druk kunt maken om dit soort zaken, heb je toch een heerlijk leven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten