zondag 9 februari 2020

Dreadlocks

De achttienjarige DeAndre Arnold is sinds zijn tiende begonnen met het laten groeien van dreadlocks. Hoewel de school in Texas waar hij op zit er wel priktollentijd-regels op na houdt, was het nooit een probleem. In het school handboek staat dat het jongens is toegestaan om haar te hebben wat hun kraag aanraakt en over hun oren hangt. (2020 hè mensen). Jongens als DeAndre was het toegestaan om de dreadlocks omhoog bij elkaar te binden.

Maar plotseling is het handboek aangepast en werd hem te verstaan gegeven dat dreadlocks helemaal niet meer zijn toegestaan. Hem werd de toegang tot de school ontzegd en dat hij, als hij zijn diploma uitreiking wil bijwonen, zijn dreadlocks moet afknippen. 

Maar dit belachelijke jaren vijftig standpunt van de school heeft ervoor gezorgd dat DeAndre bij de talkshow 'Ellen' te gast was, waarbij Ellen de school vraagt om deze leerling met goede cijfers en een geschiedenis zonder problemen gewoon te laten terugkeren op school en zijn diploma uitreiking te laten bijwonen. Daarnaast kreeg DeAndre van haar een studiebeurs van $20.000 om te investeren in zijn studie dierengeneeskunde. 

En alsof dat nog niet fantastisch genoeg is ontving hij een uitnodiging van het team van de genomineerde film 'Hair Love' om samen met zijn moeder Sandy de Oscaruitreiking bij te wonen. Hij krijgt ook veel steun vanuit de samenleving. Hoe de starre oubollige negatieve houding van de school een stroom van positiviteit voor DeAndre tot gevolg heeft gehad. 

DeAndre bij Ellen Degeneres waar hij een beurs van $20.000 ontvangt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten