zondag 7 januari 2024

In Memoriam: David Soul

We kregen er geen genoeg van in de jaren zeventig; Amerikaanse politieseries, het leek wel of ze per dozijn werden afgeleverd. Eén van die succesvolle series was 'Starsky and Hutch'. De serie heeft vier seizoenen gelopen van 1975 t/m 1979 en telde 93 afleveringen van een uur. Eén van de hoofdrolspelers was David Soul, die al vanaf 1966 gastrollen speelde in verschillende tv-series en een hoofdrol had in de tv-serie 'Here Come The Brides' die heeft gelopen van 1968 t/m 1970. Maar zijn grote wereldwijde doorbraak kreeg hij met zijn rol als Kenneth Hutchinson (Hutch).

Daarna heeft hij in een groot aantal series (vaak een gastrol), tv-films en speelfilms gespeeld en begon in 1976, toen zijn faam tot grote hoogte was gestegen ook een zangcarrière, met als grootste hit 'Don't Give Up On Us', wat ook in ons land een mooie derde plaats in de hitparade wist te behalen. 

David is vijf keer getrouwd en heeft vijf zonen en een dochter. In de jaren negentig verhuisde David naar Londen en heeft daar in verschillende theaterstukken gestaan en ontmoette er zijn vijfde vrouw Helen. In 2004 kreeg hij de Britse nationaliteit, maar hij bleef ook Amerikaans staatsburger. Door zijn jarenlange rookverslaving had David COPD en is er een long verwijderd vanwege kanker. Op vier januari j.l. is hij overleden. David is 80 jaar geworden. 




David Soul en Paul Michael Glaser als Starsky en Hutch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten