woensdag 3 januari 2024

Tante

En zo gingen Talitha en ik de tweede dag van het nieuwe jaar op pad naar het pittoreske Obdam. Nu is er met dit weer nergens iets pittoresks aan, daar is Obdam geen uitzondering op, maar we gingen erheen om een tante van haar te bezoeken. Die tante kende mij alleen van foto's en wilde mij nu wel eens in het echt zien, maar voornamelijk vond ze het weer fijn om haar nichtje te zien. Ik kende tante enkel van de verhalen dus voor mij was het net zo leuk haar te ontmoeten.

Het werd een leuke middag waar we ook de nieuwe woning van tante hebben bezocht waarnaar ze binnenkort zal gaan verhuizen op loopafstand van haar huidige woning. Het is gesitueerd in een voormalige dokterspraktijk nu omgebouwd naar appartementen voor ouderen. Het is heel kleinschalig, maar vijf bewoners en tante was één van de gelukkigen die er gaat wonen. Het ziet er geweldig leuk uit en het is helemaal nieuw. En klein stemmetje heel ver in mijn achterhoofd fluisterde dat ik zoiets in de toekomst misschien ook wel fijn zal vinden. Nu nog niet, maar een mens moet zijn ogen niet sluiten voor wat er wellicht komen gaat. Voorlopig ben ik nog zeer content met mijn huidige woning, en men heeft mij wel eens horen zeggen dat ik hier uitgedragen wil worden, maar opties openhouden is nooit verkeerd. Het telt ook mee dat de nieuwe woning van tante gloednieuw is. We gaan vanzelfsprekend langs als ze er eenmaal woont.

Weer terug van het huisbezoek kwam een dochter van tante ook nog even langs. Met hevige regenval hebben we de terugreis weer aanvaard maar waren gelukkig alweer thuis toen de storm opstak. De wind giert hier werkelijk om het huis terwijl ik dit blogje schrijf.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten