maandag 22 januari 2024

In Memoriam: Mary Weiss

Samen met haar zus Betty en de tweeling Mary Ann en Marge Ganser vormde Mary Weiss in 1963 de Shangri-Las. Mary was de leadzangeres en hun grootste hit was 'The Leader Of The Pack'. Dat nummer waarbij met veel motorgeronk en glasgerinkel het vriendje met we ze het uitmaakt zichzelf doodrijdt. De meeste nummers van de Shangri-Las gingen over melodramatische tienertragedies. 

De groep was actief tot 1969 en hoewel ze officieel met z'n vieren waren, stopte Betty toen het grote succes kwam in 1964 er mee, omdat ze een kind kreeg. Eind 1965 kwam ze weer terug, maar in 1966 was het Mary Ann die er korte tijd uitging om terug te komen op het moment dat haar zus Marge er definitief mee stopte. Zodoende zijn er ook veel foto's en tv opnames met maar drie Shangri-La meisjes. Vanaf halverwege 1966 tot aan 1969 bestond de Shangri-Las uit Mary, Mary Ann en Betty. Mary als voornaamste leadzangers was steeds de constante factor.

In 1976 werd 'The Leader Of The Pack' opnieuw een hit en korte tijd kwamen Mary, Betty en Marge weer samen (Mary Ann was in 1970 overleden aan een overdosis). Er waren plannen voor nieuwe opnamen, maar ze waren niet tevreden over het materiaal. Een andere platenmaatschappij wilde een discogroep van hen maken maar daar hadden ze helemaal geen zin in. De laatste keer dat ze hebben opgetreden als de Shangri-Las was op 3 juni 1989. Marge is overleden op 28 juli 1996 aan borstkanker.

Mary heeft gewerkt bij een architectenbureau en had later een meubelwinkel en was interieurontwerpster. In 2005 maakte ze haar rentree in de muziekwereld en kwam in 2007 met een soloalbum, 'Dangerous Game'. Ze trouwde in 1974, het huwelijk eindigde in 1988 een paar jaar later is ze opnieuw getrouwd. Op 19 januari j.l is Mary overleden, ze was 75 jaar. Haar twee jaar oudere zus Betty is het enige nog levende lid van de Shangri-La's.



Shangri-Las tijdens een optreden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten