zondag 23 september 2012

Help mijn vrouw is een slons

Het kan niet anders of het moet begonnen zijn op een commerciële zender: reality TV. En het bleek onder een bepaald gedeelte van de bevolking een groot succes. Waren het eerst nog zielige verliefde mensjes die hun object van affectie niet onder ogen durfden te komen, maar al hun remmingen lieten schieten als er een camera op ze stond gericht en half Nederland meekeek, al gauw moesten er en publique ruzies worden bijgelegd, voor geld dingen gedaan worden die men normaal nooit zou doen, asociale jongeren moesten op TV op heropvoedingskamp of gingen op vakantie en werden aldaar gefilmd en uiteindelijk moesten er ook in relaties zaken worden opgelost met een commerciële camera er op.

Dat het merendeel van deze programma's zijn gescript en er zodoende een geconstrueerde realiteit ontstaat, daar hoor je niemand over, ik denk zelfs dat heel veel kijkers die naar deze programma's kijken het niet eens door hebben.

Zelf kijk ik er niet naar want het interesseert me totaal niet, maar soms zag ik ergens een voorstukje, las ik er over in de krant of wisten collega's en vrienden alle ins en outs van het uitgezondene. Wat mij er aan opvalt is dat de mensen om wie het in deze programma's gaat vrijwel uitsluitend uit de laagste volksklasse komen en het feit dat het in relatieproblemen altijd de man is die die problemen veroorzaakt. Titels als "Help Mijn Man Is Klusser" en "Help Mijn Man Heeft Een Hobby" spreken voor zich.

Daar komt verandering in, op de (voor mij) onbekende zender TLC komt binnenkort het programma "Your Style In His Hands". Mannen die het zat zijn dat hun vrouw na het huwelijk en het baren met kindtechnisch makkelijk haar in joggingbroeken met slobbertruien en zaaddodende crocs en ugg's aan hun voeten lopen, in de veronderstelling dat hun man tóch wel bij ze blijft, gaan in dit programma samen met model Lisa Snowdon en £5000 shoppen om er nog wat van te maken voor ze daadwerkelijk met die leuke collega van hun werk verder gaan.

Hoewel in Nederland vaak beide echtelieden tegelijkertijd besluiten om geen moeite meer te doen om hun huwelijk spannend te houden moet dit programma zo snel mogelijk een Nederlandse variant krijgen, wat je achter kinderwagens of in winkels ziet lopen is soms ronduit schokkend. Ik denk zelfs dat dit een dagelijks programma zou kunnen worden. De titel is niet zo moeilijk: "Help Mijn Vrouw Is Een Slons".

5 opmerkingen:

 1. eens met bijna alles wat je schrijft... bijna hè, de UGG's blijven natuurlijk mooi in de schoenenkast staan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zolang je ze niet aandoet staan ze daar prima. ;-)

   Verwijderen
 2. Ik laat alleen als slons de honden uit, maar verder altijd netjes en op hakken. Dat teveel vrouwen en ook mannen zich laten gaan in een relatie is een feit en zou een sanctie op moeten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. daar duik een dronken varken nog niet op bah...

  BeantwoordenVerwijderen