donderdag 6 september 2012

Herinnert U zich deze nog #18ART SULLIVAN & KIKI
"ET SI TU PARS"
1977
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 9


In het voorjaar van 1977 werden we verblijd met het opmerkelijke nummer "Et Si Tu Pars" van de Belgische zanger Art Sullivan en het Nederlandse fotomodel Kiki van Oostindiën. Opmerkelijk omdat Art in het Frans zong en Kiki in het Nederlands antwoord gaf. Het nummer bestaat ook als solonummer van Art, zodat ik denk dat het idee om Kiki er aan mee te laten werken later kwam. Er is ook een versie waarop Kiki in het Duits te horen is.

Art Sullivan was voornamelijk succesvol van 1972 t/m 1978 en populair in Frankrijk, Canada, Portugal en Duitsland. Na 1978 richte hij een productiemaatschappij op die TV-series maakte. Pas in 2006 kwam er weer een nieuw album van hem uit.
Kiki van Oostindiën maakte naast haar carrière als fotomodel (Ze is o.a. te zien op de in de jaren 70 zeer succesvolle LP serie "Alle 13 Goed") ook een aantal grammofoonplaatjes waarop ze wat hijgerige teksten influisterde, buiten deze single had ze ook nog een hit in 1975 "Patrick Mon Chèrie" samen met haar man Herman Schmitz onder de naam Kiki & Pearly.
Momenteel is Kiki woordvoerster van de Nederlandse tak van de omstreden Scientology beweging.Kiki op 'Alle 13 Goed'


1 opmerking:

  1. Wel grappig, hoewel ik deze hit niet ken. Alsof je naar een Franse cursus op cassettebandje luistert. Alleen vertaalt Kiki niets..

    BeantwoordenVerwijderen