zaterdag 15 september 2012

Toen en Nu: Mark Lester

Mark Lester werd uit 5000 jongetjes gekozen om in 1968 de titelrol te spelen in de verfilming van de musical "Oliver!". "Geen idee waarom" zegt hij zelf, "ik kon niet dansen, niet zingen (zijn zangstem werd ingezongen door Kathe Green), maar waarschijnlijk zagen ze toch iets in me"

Hij kijkt met veel plezier terug naar het maken van de film, zijn vriendschap met de betreurde Jack Wild (The Artful Dodger) tot aan diens dood, de angst voor acteur Oliver Reed (Bill Sikes) die zich heel erg in zijn rol inleefde, en de grapjes die werden uitgehaald met en door Harry Secombe (Mr. Bumble) Hij heeft tot 1977 films gemaakt en werkt nu als osteopaat. Pas dit jaar heeft hij voor het eerst weer een rol gespeeld als Koning Harold II in de film "1066".

Vanaf begin jaren 80 was Mark hecht bevriend met Michael Jackson en hij is peetvader van Michael's kinderen, die op zijn beurt weer peetvader was van Mark's vier dochters. De families brachten geregeld tijd samen door tot Michael's dood. De familie Jackson en zijn petekinderen hebben tot Mark's verdriet geen contact meer met hem. Dit zou natuurlijk te maken kunnen hebben met Mark's claim dat hij wel eens de biologische vader van dochter Paris zou kunnen zijn. Hij wil een bloedproef, maar dat wil de familie Jackson niet.
Mark Lester is nu 54 jaar.

1 opmerking:

  1. Jeetje, je zal Michael Jackson als peetvader van je kinderen vragen.

    BeantwoordenVerwijderen