zondag 3 november 2013

Boudewijn behoeft geen krans

De theaterconcerten van Boudewijn de Groot zijn favoriet op mijn theaterbezoeklijstje, vorig seizoen was ik al geweest met vriend Harry naar de "Vaarwel, Misschien Tot Ziens"-tour, maar omdat dit de laatste theatertour is die Boudewijn maakt en hij precies op de dag dat hij 50 jaar geleden voor het eerst de platenstudio binnenstapte (14 mei 1964) de tour eindigt, op 14 mei 2014 dus, is de voorstelling dit theaterseizoen in reprise en kon ik de verleiding niet weerstaan om nog eens te gaan.

Samen met colledin Carla zat ik afgelopen vrijdag in een uitverkocht Luxor Theater om nog eens te kijken en te luisteren naar die prachtige teksten en te genieten van die ongelofelijke muzikale band die, ik heb het al eerder gezegd, zo zichtbaar veel plezier met elkaar hebben en het beste in elkaar naar boven halen. Naast Åke Danielson en de onvermijdelijke Monique Lansdorp waren er drie bandleden bij die er vorig seizoen niet waren, Boudewijn's zoon Marcel de Groot, Nick Bult en Bert Embrechts.

Gewend aan de enthousiaste aanwezigheid van Ernst Jansz, moest ik even wennen aan deze bezetting, maar met nadruk op even, want ook deze mensen zijn stuk voor stuk multi-muzikale genieën. En ook nu spatte het plezier er weer vanaf, Marcel, door zijn vader de beste gitarist van Nederland genoemd, lijkt ongelofelijk veel op Boudewijn in zijn jongere jaren ook de wat naar binnen gekeerde manier van optreden die Boudewijn toen had. En Nick en Bert zijn wel in voor een geintje. Toen bij de toegift uit de zaal luidkeels: Tante Julia!! werd geroepen zei Boudewijn dat er best veel naar gevraagd wordt en ze het misschien es moesten oefenen met elkaar om het eens te gaan spelen. "Laten we het gewoon doen" zei Bert. "Ik geloof dat ik aan het begin vrij prominent aanwezig ben in dit nummer?" zei Nick (piano) "Alleen de witte toetsen, Nick"zei Boudewijn, en hij twijfelde even of ie de tekst nog wel zou weten, maar na even een voorzetje op zijn gitaar zette de hele band in voor een geweldige ongeoefende uitvoering van "Tante Julia". En wij, het publiek, zagen 6 mensen veel plezier hebben met ook voor hen iets onverwachts, ik denk zomaar dat "Tante Julia" wordt toegevoegd aan de setlist.

Het was weer een heerlijke avond en ik hoop zeker op een 'tot ziens' uit de titel van de voorstelling, niet in het theater meer, maar wie weet ergens anders.




Marcel de Groot, Bert Embrechts, Nick Bult, Boudewijn de Groot, Monique Lansdorp en Åke Danielson


Geen opmerkingen:

Een reactie posten