vrijdag 29 november 2013

Xmas music

Heel paradoxaal heb ik niet zoveel met kerst, heb er geen hekel aan, maar vind het ook niet het hoogtepunt van het jaar, maar vind ik kerstliedjes wel weer erg leuk. Dus van de week mijn kerstmuziek eens geïnventariseerd, en blijkt dat ik meer uren kerstmuziek heb dan dat de kerst duurt. Van sommige artiesten heb ik volledige kerstalbums: o.a. Frank Sinatra, Boney M., Willeke Alberti, Barry Manilow, Neil Diamond, om maar eens een dwarsstraat aan te geven, en dan nog zelf verzamelde liedjes waar je niet zonder kunt: o.a. Paul McCartney, Wham!, Eartha Kitt, John Lennon om er maar een paar te noemen

Vanzelfsprekend heb je dan veel doublures, van veelal qua oorsprong Amerikaanse kerstnummers als "White Christmas", "Rudolph The Red Nosed Reindeer" en I"ll Be Home For Christmas", maar het is verrassend hoe verschillend de uitvoeringen ervan zijn.

En ondanks de behoorlijke hoeveelheid kerstnummers kon ik mijn leven niet langer voorstellen zonder "Christmas Album" van de Jackson 5. Ik kende al wat songs ervan en vond de pop/soul aanpak van de nummers erg leuk, dus besloot ik het hele album aan te schaffen. Oorspronkelijk komt het album uit 1970 en was het hun 4e album dat werd uitgebracht, het was destijds een groot succes en er zijn over de hele wereld 3,5 miljoen exemplaren van verkocht.

Voor de CD versie is het Michael Jackson solonummer "Little Christmas Tree" toegevoegd, en net voor dat liedje begint hoor je de destijds 12 jarige Michael de luisteraar een fijne kerst wensen. Het jochie wat nog niet wist wat het leven voor hem in petto zou hebben. Successen die het voorstellingsvermogen te boven zouden gaan en een triestheid die je niemand toewenst met zijn vroege dood op 50 jarige leeftijd tot gevolg.




2 opmerkingen:

  1. Ik luister alweer een paar weken naar kerstmuziek. Heerlijk! Gisteren nog Sky Radio Christmasstation op mijn mobiel geïnstalleerd. Ik ben er klaar voor. Voor de decembermaand (de kerstdagen zelf zijn beetje saai, eigenlijk)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het decembergevoel...mhh, mooi uitgedrukt, ik denk dat ik daar meer mee heb dan met het kerstgevoel.

      Verwijderen