zaterdag 16 november 2013

Thor: The Dark World

Ik wist niet dat er een vervolg was op de film "Thor" uit 2011, maar toen ik het las heb ik direct vriend Jeroen verwittigd, want dit soort spektakelfilms zie ik altijd met hem. Ik was er dan ook stellig van overtuigd dat ik de eerste film ook met hem heb gezien, hij zelf weet dat niet meer zo," maar",  zo zegt hij zelf, "dat zegt niets". De twijfel is nu gezaaid, dus wil degene met wie ik "Thor" in 2011 heb gezien zich melden, anders houden we het er gewoon op dat het toch echt Jeroen moet zijn geweest.

Anyway, we maakten er maar meteen een gezellige avond van door eerst bij Caffé Italia te gaan dineren welke onderhand wel tot één van mijn favoriete restaurants mag worden gerekend, (h)eerlijk Italiaans eten voor een prettige prijs in de buurt van de bios en het theater. De bios is aan de overkant en gezeten in de geweldige fauteuils lieten wij het gebodene over ons heen komen. We hadden, omdat dit een 'Imax 3D-film' betrof bij binnenkomst een enórme bril gekregen wat al enige hilariteit gaf. Toen we, nadat een Polygoon-achtige jaren 50 stem ons gebood 'Den bril nu op te zetten', alleen nog maar letters zagen zeiden we al: "Oh wat mooi", waarmee we duidelijk te kennen gaven de zwart wit TV nog te hebben meegemaakt.

De film "Thor: The Dark World" is een orgastische tsunami aan lawaai en special effects, terwijl ik dit blogje schrijf ontploffen er nog hele werelden in mijn hoofd, hoor ik ruimtemonsters schreeuwen en trillen mijn ingewanden nóg van de filmmuziek en de dreunen van de explosies. Een heerlijke film dus, waar het verhaal letterlijk ondergeschikt is aan alle bombastische effecten. Ook in deze film neemt de depressief makende Chris Hemsworth (dat lichaam!) de rol van de heldhaftige Thor op zich, die met zijn stem ook een heel goed theateracteur zal zijn, zelfs de achterste rijen zullen hem horen. En de slechterik Loki wordt gestalte gegeven door Tom Hiddleston, en die vind ik eigenlijk veel leuker, wat natuurlijk niet hoort bij de bad guy, maar hij speelt het zo leuk met humor, en als je dan toch met een rotzak te maken moet hebben dan maar met hem.

Zwaaiend op onze benen van alle indrukken en lawaai kwamen we de bios weer uit, met de afspraak deel 3 zeker ook te gaan zien, deel 3 ja, want het was een einde waarmee er weer een heel nieuw verhaal gemaakt kan worden.

Thor
Chris Hemsworth


Loki

Tom Hiddleston

Geen opmerkingen:

Een reactie posten