woensdag 20 november 2013

De hoogwerker

Omdat het afgelopen maandag twee weken geleden was dat Piet de Bouwer had gemeld een aanvraag te doen voor een hoogwerker ten einde voor eens en voor altijd mijn lekkage te verhelpen, deed ik hem een what's-appje toekomen met de vraag hoe lang zo'n aanvraag eigenlijk duurt, ik bedoel er zijn volgens mij maar twee antwoorden mogelijk: 'Ja, we doen het' of 'Nee, geen sprake van'.

Piet legde uit dat het zo eenvoudig niet lag, dat ze zo'n ding huren voor een hele dag en dan meerdere klussen tegelijk aanpakken. Ik begreep het, en heel toevallig kreeg ik kort daarna een appje van hem terug met de mededeling dat morgen, dinsdag dus, de hoogwerker was gehuurd. En jawel hoor, daar verscheen Piet in de ochtend met hoogwerker. Hij heeft nu ergens boven ook nog maar eens iets dichtgekit, wilde het dak op om daar te kijken maar de bewonersconsulent, wiens naam wij niet noemen omdat ze zichzelf googled en als ze haar naam dan tegenkomt vraagt of die verwijderd kan worden, was er niet en zij heeft de sleutel om er te komen. Maar volgens Piet zou de kans klein zijn dat de lekkage daar van komt, want de bewoners boven mij hebben nergens last van.

Ik heb nog maar eens aangegeven dat ik denk dat de lekkage van het plafonnetje van de galerij komt, daar rust de vloer op waar het vocht zichtbaar is, en je kan zien door een kiertje in het plafond dat het altijd nat is. Voor mannen als Piet ben ik natuurlijk het equivalent van het argeloze huisvrouwtje, dus hij antwoord dan om me gerust te stellen dat als nou niets heeft geholpen hij dan wel eens in het plafonnetje zal gaan kijken.

Ik heb nog steeds het gevoel dat het nog niet verholpen is nu, dus ik hou Piet de Bouwer nog even onder speeddial.



1 opmerking:

  1. Voor mijn verhuizing had ik ook een hoogwerker gehuurd. Wat een ideaal apparaat!

    BeantwoordenVerwijderen