zondag 10 november 2013

Toen en Nu: The Allisons

Het Britse duo The Allisons kregen Europese bekendheid met hun deelname namens Groot Brittanniƫ aan het Eurovisie Songfestival in 1961. Ze baarden enig opzien op het festival dat tot dan toe werd gedomineerd door solisten met een zwaar georkestreerd lied. The Allisons bestond uit Bob Day en John Alford, maar werden om marketingtechnische redenen als broers gelanceerd met de (verzonnen) achternaam Allison.

Ze waren duidelijk gemodelleerd naar de destijds uitermate populaire Everly Brothers en hun vrolijke bijdrage "Are You Sure" leek dan ook erg op het repertoire van de Everly Brothers. Ze behaalden er een 2e plaats mee op het festival achter Luxemburg,  de zingende acteur Jean Claude Pascal met het chanson "Nous Les Amoureux", en hielden er een dikke Europese hit aan over.

Tot 1963 hadden ze diverse bescheiden hits toen het duo er mee stopte en ze ieder hun eigen weg gingen. John hield het in eerste instantie bij het schrijven van liedjes, maar hij trad toch zo nu en dan op met Bob als The Allisons en tijdens de jaren 70 en 80 deed ie dat met andere zogenaamde broers, om vanaf de jaren 90 weer regelmatig samen met Bob op te treden in voornamelijk het oldiecircuit, en dat doen ze nog steeds.
John en Bob zijn nu 73 en 72 jaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten