maandag 3 november 2014

Een heerlijk weekend

Zaterdagavond met vriend Harry naar het theater geweest naar de voorstelling "Volledig Verknipt". Een erg leuke voorstelling waarin een moord moet worden opgelost en de hulp van het publiek daarbij wordt ingeroepen wat een hilarisch verloop geeft, omdat de acteurs moeten improviseren op wat er uit de zaal komt. Grappig is dat aan het eind duidelijk wordt dat het publiek de dader heeft gekozen (de meeste stemmen) en dat het in een andere voorstelling heel goed iemand anders zou kunnen zijn. Het stuk begon wat rommelig deur-in-deur-uit-achtig, maar toen de moord eenmaal was gepleegd kwam de vaart en de humor er goed in. Na afloop heeft Harry me naar Chris en Rick gebracht waar ik zou slapen om met hen de andere dag naar Alkmaar te gaan om daar Nadira te treffen voor weer een leuke dag met elkaar.

Chris en Rick hadden het voorgesteld om bij hen te overnachten omdat er spoorwerkzaamheden waren en het met de trein heel erg lang zou gaan duren. Ik heb heerlijk geslapen in het rustieke Leiderdorp. Omdat we op een bepaalde tijd weg wilden slaap je dan toch enigszins licht omdat je je niet wil verslapen, zo kon het dat ik ergens in de heel vroege ochtend wakker werd en helemaal niets hoorde, niets! Ik dacht dat de wereld was opgehouden te bestaan maar dat ik dat nog niet wist, maar zo stil is het dus in het Leiderdorpse. Na een heel goed verzorgd copieus ontbijt en een bakje koffie reden we af op weg naar Alkmaar. Het weer was ons, en de rest van Nederland, zeer gunstig gezind.

Nadira had instructies gegeven waar we, voor niets, konden parkeren en daar zouden we haar ook treffen. Nadira's vriend was er niet bij, maar hij had wel heel zorgvuldig een leuke wandelroute uitgestippeld door de stad, met hofjes en al. Oplettende lezers van mijn blogjes zullen opmerken dat dit niet de eerste keer was dat ik in Alkmaar was, dat klopt, maar de andere keren heb ik steeds Alkmaar vanaf het water gezien, en nu gingen we echt door de stad lopen. En ik vind het een aanrader, wat een leuke winkeltjes, hofjes, restaurantjes en de architectuur is ook heel mooi en bijzonder. Omdat Nadira er vanwege haar vriend regelmatig komt wist zij waar we precies konden koffiedrinken, lunchen en dineren. Door het uitzonderlijke mooie weer op 2 november (!) dit keer geen museum bezocht, maar lekker buiten gelopen.

Het was een heerlijk weekend met lieve vrienden, ik voel me een gezegend mens.


Het heerlijke ontbijt.



1 opmerking: