dinsdag 11 november 2014

Toen en Nu: Rob Davis

De naam Rob Davis zal niet meteen een belletje doen rinkelen. In de jaren 70 was hij leadgitarist bij de Britse glamrock formatie Mud. Rob viel op omdat hij, zoals dat bij meer groepen in die tijd gebruikelijk was, het lid was wat zich net wat extravaganter uitdoste dan de rest, extreem wijde pijpen, oorbelen, kettingen, fladdermouwen, etc. Het hoogtepunt van de roem kende Mud in het begin van de jaren 70 met hits als "Tiger Feet" en Dyna-mite".

De band stopte in 1979. De laatste keer dat de band in de originele bezetting nog één keer heeft opgetreden was 3 maart 1990 op het huwelijk van drummer Dave Mount. Rob Davis zit nog steeds in de muziek hij is onder meer (mede)schrijver van de hits "Groovejet" van Spiller en de enorme hits van Kylie Minogue "Can't Get You Out Of My Head" en "Come Into My World".

Rob is nu 67 jaar en sinds 2009 weduwnaar van Christine Hope-Davis, voor wie hij na haar dood het nummer "We Don't Need To Know" schreef. Zij hebben één zoon, Gregory.




3 opmerkingen:

  1. "Can't Get You Out Of My Head" is echt een nummer dat je niet meer uit je hoofd krijgt. Dat extravagante uiterlijk in de 70s was natuurlijk te wijten aan Rob's creatieve geest..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog steeds een Mudfan,Rob met de originele Mud nooit zien optreden,,maar nu een paar keer in Engeland gezien samen met Ray Stiles,onder de naam Mud

    BeantwoordenVerwijderen