zaterdag 1 november 2014

Meten met twee maten

Naast dat er mensen zijn die zich vanuit Nederland willen aansluiten bij de extremistische terreurorganisatie IS, blijken er ook autochtone Nederlanders te zijn die zich juist willen aansluiten bij strijdkrachten die tegen IS strijden. Het gaat om zo'n 20 mensen waarvan er minstens 4 militair zijn. De Koerdische Democratische Partij Nederland zegt dat er al zeker 3 Nederlanders in Irak tegen IS vechten. Het zijn oud-militairen.

Defensie zegt dat het oud-werknemers vrij staat om zich in het conflict te mengen, het valt niet onder de verantwoordelijkheid van Defensie. De Federatie Koerden raadt de mensen die zich aanmelden af zich te mengen in de strijd, ze hebben meer behoefte aan zware wapens dan aan mankracht. "Maar als deze mensen er echt naartoe willen gaan, vinden ze wel een andere manier." zegt een bestuurder van de federatie.

Deze laconieke houding staat in contrast met wat er allemaal in het werk wordt gesteld om mensen die voor IS willen strijden tegen te houden en van het idee af te brengen, terwijl volgens mij ook voor hen, en misschien wel, vanwege hun manisch fanatisme, jĂșist voor hen geldt dat ze wel een manier vinden om er te komen of anders als een soort tijdbom hier blijven rondlopen met alle nare gevolgen van dien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten