maandag 10 november 2014

Shaken, not stirred

De tweede dag van de logeerpartij van André en Edo zou in het teken staan van het bezoek aan de tentoonstelling "Designing 007" in de Kunsthal in Rotterdam. Ik ken geen grotere bewonderaar/verzamelaar van James Bond dan André. Dus toen ik vorig jaar vernam dat deze tentoonstelling Rotterdam zou aan doen stelde ik een gezellig weekend voor met als kers op de taart dwalen langs de rekwisieten uit de rijke historie van de James Bond films.

Na het ontbijt gingen we op weg, en opnieuw was het meer lente dan herfst qua weer, wat natuurlijk positief bijdraagt aan de dag. De tentoonstelling is al heel de wereld over geweest voordat deze in Rotterdam neerstreek. Het is erg leuk opgezet, heel veel gadgets, kleding, moodcards, fragmenten en foto's uit 50 jaar James Bond historie werden getoond. Veel gadgets zien er in de film gelikter uit dan in het echt, en over de kleding is qua kleur en uitvoering heel goed nagedacht om het personage extra dimensie te geven, een schimmelgroene broek bij een schurk om walging te genereren, een ijsblauwe robe bij een schurkin om haar ijskoude karakter te benadrukken, geen paillette of split of het is er met duidelijke redenen op aangebracht. Ook werd uit de doeken gedaan hoe sommige actiescènes stap voor stap zijn voorbereid, hoe hele bouwwerken, zoals de Golden Gate Bridge op bijna ware grote is nagebouwd omdat opnames maken bij de echte brug ondoenlijk is. Je komt helemaal in de James Bond sfeer bij deze tentoonstelling.

Het leuke van de Kunsthal is dat er altijd nog zo'n 5 andere tentoonstellingen of tentoonstellinkjes zijn die je dan meteen even meepikt. Zo hebben we, na de lunch, ook Rudolf Steiner, Design Art, Museum op schaal, Love & Marriage en Raindrop kunnen bezichtigen. Het één sprak ons meer aan dan het andere, maar we zaten vol indrukken toen we de Kunsthal verlieten en door de stad heen liepen naar het volgende markante punt; de Markthal. Ik had er al een keer op de drempel gestaan, maar nu was het minder druk en konden we er even doorheen wandelen. Het is best groot met verschillende verdiepingen zelfs, en het ziet er allemaal erg lekker uit, we zeiden al dat mensen die daar een appartement hebben nooit meer ergens anders heen hoeven omdat in alle eerste levensbehoeften worden voorzien op het gebied van eten en drinken.

Vervolgens weer op huis aan waar we besloten dit heerlijke weekend te besluiten met een diner bij Rasa Sayang, waar het onverwacht heel erg druk was, maar de altijd hartelijke gastvrouwen van het restaurant zorgden dat er toch een plekje voor ons gereed kwam. We hebben geproost en de wens uitgesproken dat we nog vele van dit soort weekendjes mogen beleven met elkaar.






Rudolf Steiner

Museum op schaal
Design Art

Geen opmerkingen:

Een reactie posten