woensdag 26 november 2014

Vrolijk nieuws

Het nieuws wat er vanuit de wereld tot mij komt stemt me de laatste tijd niet blij, wat een ellende, iedereen is boos op iedereen en volgens sommigen God op ons allemaal. In kleine kring houden we het positief en gezellig met dierbaren en vrienden, maar alles wat daarbuiten valt lijkt boos en gemeen.

Daarom kan een bericht zoals ik gisteren in de krant las mijn hele dag goed maken. Vrolijk nieuws. Er was feest op de Rotterdamse Dominicusschool omdat de 10 jarige Danté Henriquez op 5 oktober het Metro Kinderdictee had gewonnen. Van de 200 kandidaten zat Danté bij de 17 beste, en uiteindelijk met maar 6 fouten was hij de winnaar. Een jaar lang mag hij de titel "Beste Speller Van Rotterdam" dragen, ook kreeg hij een cheque van €250,- die hij mocht besteden aan educatief materiaal.

Die cheque heeft hij besteed aan zo'n 30 leesboeken voor de klas en die werden maandag bezorgd. Al de dag na het dictee werd Danté als een held op school onthaald, hij mocht voor de klas vertellen over het dictee en de beker die erbij hoort mocht voor één dag in de klas staan. "Ik ben blij dat iedereen het zo leuk vindt dat ik heb gewonnen" zei Danté. Alle leerlingen mochten een boek uitzoeken die ze wilden lezen, later kunnen ze die weer doorgeven aan een andere klasgenoot. "We hebben genoeg leesvoer voor het hele jaar" zegt de enthousiaste juf van Danté, "Misschien dat we de andere klassen er ook blij mee kunnen maken!"

Ik vond dit kleine stukje vrolijkheid hartverwarmend in deze sombere tijd, dat er maar veel van dit soort geluksmomentjes mogen komen, daar wordt de wereld die nu wat ziek is beter van.





2 opmerkingen: