dinsdag 23 augustus 2016

Barbra's Apple®

In deze tijden van nieuwsberichten die qua gruwelijkheid en weerzinwekkendheid het incasseringsvermogen danig op de proef stellen, is het een verademing om eens een klein grappig berichtje onder de aandacht te brengen. Barbra Streisand, zangeres, actrice, producente, regisseuse en filantropiste, die mijns inziens de grootste ster wereldwijd is vanwege haar enorme staat van dienst in diverse disciplines van de entertainmentindustrie, heeft de naam enigszins moeilijk te zijn om mee te werken, maar dat heeft alles te maken met de hoge eisen die ze ook aan zichzelf stelt. Zij neemt haar werk en haar publiek serieus en verwacht dat ook van hen die met haar werken. Daarnaast doneert ze enorme bedragen, en verbindt ze haar naam aan heel veel goede doelen en foundations, dat brengt dan weer enige balans.

Iets anders wat extreem gevoelig ligt bij Barbra is het juist uitspreken van haar naam. Oorspronkelijk heet ze Barbara, maar al heel vroeg in haar carrière heeft ze die tweede 'a' er uit gehaald, 'Je spreekt 'm toch niet uit', was haar reden. Bij haar achternaam maakt men wel eens de vergissing door de tweede 's' als een 'z' uit te spreken. Dit tolereert zij absoluut niet! 'My friend Liza (Minnelli) has the 'z'.' legde ze eens uit, refererend aan diens lied over hoe haar naam óók verkeerd wordt uitgesproken ( It's Liza with a 'z', not Lisa with an 's', 'cause Lisa with an 's' goes ssss not zzzz).

Haar ergernis hierover gaat heel ver, ze ontdekte dat Siri haar achternaam verkeerd uitspreekt, met een 'z' dus. Sommige vrienden van mij voelen nu een tinteling door hun lichaam gaan, want zij weten wie, of liever gezegd, wat Siri is. Voor een simpleton als ik was het erg fijn dat het werd uitgelegd, maar zij weten dat Siri de stemassistent van Apple is. Zij hebben zo'n adoratie voor Appleproducten dat als het een religie zou zijn zij die deur aan deur zouden gaan verkondigen. Geen Apple winkel, sorry store, kan voorbij gelopen worden of zij gaan er licht opgewonden met zever in de mondhoeken even in om het ten toon gestelde te betasten om na enige tijd duidelijk bevredigd de weg weer te vervolgen die ze gaande waren.

Iemand met het statuur van Barbra Streisand is natuurlijk op sprekende termen met de directeur van Apple, Tim Cook, en ze belde hem op met het verzoek om iets aan de uitspraak van Siri, betreffende haar naam, te doen. Als 's werelds grootste ster, ben je natuurlijk óók een diva en wil je wel wat meer dan alleen blauwe M&M's in je kleedkamer. Bij de volgende update op 30 september zal het aangepast zijn beloofde Tim. 

Meteen verwarring in Applegebruikers kringen, want de update van iOS 10, zou 7 september al zijn. Maar het kan ook zijn dat Barbra de MacOS Sierra bedoeld die dit najaar uitkomt, waar Siri z'n debuut zou maken op de Mac. Slapeloze nachten waarschijnlijk voor de echte Apple die hards. 

Over niet al te lange tijd zal ik waarschijnlijk weer een blogje aan La Streisand wijden, want dan komt haar 67e (!) album uit, die ik in bestelling heb staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten