donderdag 25 augustus 2016

Een gezellige zomeravond

Gisteren heb ik laag profiel gehouden omdat ik volgens het Nationaal Hitteplan tot een kwetsbare groep behoor als oude van dagen. 's Morgens om 9 uur naar de friseur en vervolgens heerlijk in mijn koele huis vertoeft zonder al te veel inspanning. Het sporten heb ik wijselijk overgeslagen, het kan niet gezond zijn om met zo'n temperatuur je op gewichten dan wel cardio-apparaten te storten.

's Middags werd ik door vriend Marcel opgehaald om weer eens een hapje bij hun te komen eten in het nabije, maar met openbaar vervoer bijna niet te bereizen Bleiswijk. Bij aankomst stond Anita al boven de pannen en kwam mijn grote kleine vriend Jesse snel naar me toe voor een knuffel. Later kwam hun oudste zoon Fabian ook uit z'n werk. Hij is pas 17 maar heeft een eigen bedrijfje opgericht en doet goede zaken, vanzelfsprekend meteen genetwerkt, maar in dit prille stadium heeft de firma nog geen plaats voor een oudere, wat duurdere werknemer.

We konden fijn in de tuin zitten omdat de zon daar was verdwenen en hebben heerlijk gegeten en bijgekletst. Anita ken ik nog van begin jaren 80 toen we bij V&D op de Leyweg in Den Haag werkten. Er is sinds het faillissement een Facebookgroepje opgericht door oud medewerkers van die vestiging uit die periode, omdat we toen heel veel met elkaar optrokken ook na het werk, en we elkaar weer hebben gevonden via Facebook. Anita wilde daar heel graag ook lid van worden, dus heb ik haar aangemeld.

Het was een gezellige zomeravond zo in de tuin met leuk gezelschap. Op een christelijke tijd hebben Marcel en Fabian me weer naar het zwoele zomerse Capelle gebracht, want vandaag mogen zij weer werken en mag ik voor de laatste keer, terwijl het zo'n 35 graden dreigt te worden, naar het UWV. Gelukkig is het gebouw voorzien van airconditioning.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten