zondag 14 augustus 2016

Mannenharten kloppen voor pizza

Mijn moeder had een prijs gewonnen in de Vriendenloterij, een boek of een film. Ik mocht iets van haar uitzoeken. Omdat ik met Chris, Rick en Harry met veel plezier destijds de film "Mannenharten" in de bioscoop heb gezien koos ik voor deel 2 van die film, die ons geheel voorbij was gegaan. Ik nodigde de mannen uit, en zo'n filmavondje breiden wij natuurlijk uit naar een gezellig samenzijn.

Rick bood aan om eigengemaakte pizza mee te nemen, en Harry completeerde het door zorg te dragen voor het dessert. Dat was nog eens makkelijk voor mij. Ik had wat lekkers voor bij de koffie gehaald en wat te smikkelen onder de film. Rond 4 uur 's middags hadden we afgesproken. Eerst lekker bijgekletst en toen onze maagjes begonnen te knorren de pizza's in de oven gezet. Wat was dat heerlijk! Een wijntje erbij en het was een koningsmaal, zeker met de tiramisu die Harry had meegebracht waarmee we in de Italiaanse sfeer bleven.

Ondanks protest van mij stonden Harry en Chris er op om de afwas te doen, waarna ik mezelf op de koffie met aarbeiengebak kon werpen. Tijd voor de film. Zo leuk als de eerste film van "Mannenharten" was, zo, euh, apart was dit vervolg. Films met raamvertellingen zijn sinds "Love Actually" vrij populair, in Nederland wordt er een beetje in doorgeslagen, sinds "Alles Is Liefde" heb ik het idee dat er per jaar wel een aantal van dit soort films uitkomen, en op zich vind ik het een vermakelijk genre, maar "Mannenharten 2" is echt een ongelofelijk slechte film, de verschillende verhaallijnen zijn helemaal niet zo verschillend, de dialogen zijn erbarmelijk slecht, de situaties in zulke films mogen best wat ongeloofwaardig aandoen, maar hier zaten we elkaar regelmatig met grote ogen aan te kijken over de stupide wijze waarop zaken worden neergezet. Ondanks dat doen de meeste (Nederlandse) grote acteernamen van deel 1 er weer aan mee, maar niemand komt echt uit de verf, alleen het personage van Fabian Jansen (Niels) vond ik bij tijd en wijle hilarisch.

Onze harten klopten meer voor de pizza dan voor deze film, maar zelfs zo'n matige film kan de dynamiek, gezelligheid en vrolijkheid van ons vier niet verstoren, we hebben weer een geweldige middag en avond gehad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten