dinsdag 30 augustus 2016

Vóór de liefde

Lieve lezers, ruim even 10 minuten van je tijd in, want dat is de tijdsduur van onderstaande korte film "Vóór De Liefde" waar vriend Rick de spelregie voor heeft gedaan. Rick is werkzaam als theatermaker, acteur en leerwerkcoach bij het Rotterdams Centrum voor Theater en Theater Maatwerk, waar hij samen met mensen met een beperking hele mooie en soms ook confronterende voorstellingen vervaardigd. Regelmatig heb ik genoten van deze voorstellingen die met veel inzet en liefde tot stand zijn gekomen, en nu hebben zij in samenwerking met Senself deze korte film gemaakt die afgelopen zondag werd vertoond in het voorprogramma van de film "Lobster" bij de Pleinbioscoop in het museumpark van Rotterdam:

"Grace, Jack, Jordy, Niels, Patrick, Remo, Saskia, Stijn en Terence hebben meegedacht en meegeschreven aan ‘Vóór de liefde’. De film toont hun beleving en hun verhaal. Uitgangspunt van de film is om anderen deelgenoot te maken van de belevingswereld van iemand met een beperking en te tonen dat we helemaal niet zo van elkaar verschillen.

De stichting Senself wil talenten van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking ontwikkelen en zichtbaar maken. Door deel te nemen aan trainingen en culturele activiteiten worden zij gestimuleerd meer uit zichzelf te halen, persoonlijke talenten te benutten, schijnbare ‘onmogelijkheden’ mogelijk te maken en vooral trots op zichzelf te zijn!"


Ik heb het geluk dat ik sommige van deze mensen al eens aan het werk heb mogen zien in één van de mooie toneelvoorstellingen, waarvan er hopelijk nog vele zullen volgen. Ik geloof dat Rick alweer bezig is met een nieuwe productie. Ga er dus maar even 10 minuten voor zitten lieve lezers, en ik raad aan om een tissuetje bij de hand te houden, want het is van een ongekende, ontwapenende, ontroerende eerlijkheid. We krijgen namelijk een kijkje in de harten van de acteurs.


Rick zit hier op de regisseursstoel, nou ja, poef.Acteurs Jack en Saskia komen in stijl aan op de première.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten