maandag 17 oktober 2016

Buren

Vanaf oktober heeft het programma "Uit De Kast" van Radio Capelle waarvoor ik een column mag schrijven en voorlezen in de uitzending twee uitzendingen per maand, de eerste en derde zaterdag van de maand. Afgelopen zaterdag was het onderwerp van de uitzending (Nieuwe) Buren. Geïnterviewd werd Sandro Kortekaas uit Groningen die is getrouwd met Jan van Stralen en vanwege hun geaardheid in een hele vervelende en ook beangstigende burenruzie verzeild zijn geraakt.
Vervolgens is er ook een voormalig meester in de rechten gevraagd hoe dit juridisch allemaal zit. Het blijkt al met al een zeer lastige kwestie, terwijl je woning toch de plek moet zijn waar je je veilig moet voelen en je jezelf moet kunnen zijn.

Vanzelf betekende dit dat mijn column ook over buren moest gaan. Ik heb het wat breder aangepakt en heb geprobeerd het begrip 'buren' vanuit diverse perspectieven te zien. Je kunt de uitzending terug luisteren via deze link: www.radiocapelle.nl/programma/uitdekast/ en vervolgens op 'uitzending terugluisteren' klikken onder '15 oktober'. Wil je alleen mijn column terughoren, kun je in het playertje naar -22.19 scrollen.

Hoewel ik voor mijn gevoel op een rustig tempo sprak, vind ik toch dat het wat meer op 33 toeren mag in plaats van 45. Een leermoment waar ik, van mezelf, aan moet en kan werken. Maar het is ook pas de derde keer, dus geef ik mezelf ook wel wat krediet.

Het roze zusje van "Uit De Kast", "De Roze Golf" van RTV Oost heeft de column weer op hun website geplaatst: Column 'Buren' en op hun Facebookpagina


Geen opmerkingen:

Een reactie posten