vrijdag 28 oktober 2016

Herinnert U zich deze nog? #95

CHESS
"NEVER CHANGE A WINNING TEAM"
1987
Aantal weken: 7
Hoogste positie: 41


De zusjes Petra en Lida Burger schrijven zich in 1987 in voor het in die tijd mateloos populaire tv programma 'De Soundmixshow'. Zij zingen daar het duet van Elaine Paige en Barbara Dickson uit de musical 'Chess', 'I Know Him So Well', en komen ermee in de finale. Ze krijgen een platencontract aangeboden en nemen, hoe verrassend, als duo de naam Chess aan. 'Never Change A Winning Team' is de eerste single die verschijnt, en het leunt heel opzichtig tegen Abba aan. Benny en Björn waren immers de schrijvers van de musical 'Chess' en het lied dat ze in 'De Soundmixshow' hadden gezongen. 

Na nog wat geflopte singles krijgen ze met 'I Dreamed A Dream' uit de musical 'Les Misérables' een grote hit. Lida kan de groeiende druk niet aan, en wordt vervangen door Denise van der Hek. Petra beseft dat ze zich meer wil gaan richten op musicals en Chess stopt. Petra past haar naam lichtjes aan naar Petra Berger, en speelt in de musicals 'Sweeney Todd', 'Beauty And The Beast' en 'The Sound Of Music'.

Vanaf 2000 richt ze zich op het zogenaamde cross-over repertoire, een combinatie van klassieke muziek en pop muziek. Dat geeft haar wereldwijde faam. Ze zingt o.a. met Alessandro Saffina en Andrea Bocelli, en ze maakt vanaf 2003 tournees. Haar laatste tournee was in het seizoen 2015/2016. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten