zaterdag 29 oktober 2016

Cold Feet

Van 1997 tot en met 2003 werd de Britse tv-serie 'Cold Feet' uitgezonden, over het wel en wee van 6 dertigers in Manchester. Ik heb die serie destijds nooit gezien. Destijds, want vriend Harry had de dvd's van alle 5 seizoenen, en die heb ik vorig jaar met veel plezier bekeken. Zes geweldige karakters, die met de nodige strubbelingen te maken krijgen, sommige heel heftig maar er is een goede balans met humor, zoals het in het echte leven ook hoort te zijn.

De eerste aflevering was als los deel opgenomen, en pas na 18 maanden, toen die aflevering de Gouden Roos in Montreux had gewonnen, werd besloten om er een serie van te maken die uiteindelijk 5 seizoenen liep. Mijn favoriete karakter is Adam, gespeeld door James Nesbitt, wat ook komt door het type wat hij speelt en zijn Noord-Ierse accent. Maar feitelijk zijn alle 6 de acteurs geweldig gecast en voel je je als kijker onderdeel van hun vriendengroep. Groot was dan ook de verslagenheid dat in het laatste seizoen Rachel, de vrouw van Adam, gespeeld door Helen Baxendale overlijdt.

Wie schetste mijn vreugde toen ik in de tv-gids (jaha, die heb ik nog) zag dat 'Cold Feet' na 13 jaar, dus voor mij na 1 jaar, weer terugkomt met seizoen 6. Gisteren was de eerste aflevering en ik zat er meteen weer in. Alle acteurs zijn er weer en lopen nu tegen de 50, en hun kinderen zijn nu pubers, wat weer nieuwe verhaallijnen tot gevolg heeft. Alle acteurs, behalve Helen Baxendale. Ze was wel gevraagd, om als een soort geest terug te keren, maar daar heeft ze voor bedankt: 'Ik was echt geroerd dat Mike Bullen (de schrijver) Rachel in het verhaal had weten te schrijven, maar het voelde niet goed, niet voor mij, niet voor Rachel en ook niet voor de serie'. 

Ik heb met veel plezier naar de eerste aflevering gekeken gisteren, en er is al bekend gemaakt dat er ook een 7e seizoen gaat komen. Vanaf maart 2017 wordt er met de opnames gestart.

Cold Feet 1997-2003

Cold Feet 2016

1 opmerking: