dinsdag 4 oktober 2016

♬Zachtjes tikt de re........huh?!

Ik lag nog in bed toen ik gisterochtend de regen tegen mijn ramen hoorde tikken. 'Nou, nou wat een weer' dacht ik, om er meteen achteraan te denken 'dat kan helemaal niet!' De architectuur van mijn woning is van dien aard, dat door de inspringende gevels en galerijen regen nooit mijn slaapkamerraam kan bereiken, bovendien regende het helemaal niet. De lekkage van 2013 was nog niet uit mijn geheugen, en het was in dezelfde hoek, alleen dan nu buiten. Het zal toch niet....

Dit vereiste nader onderzoek. Het lekte zo op het eerste oog vanaf de galerij boven mij langs mijn slaapkamerraam, en alleen bij mij. Ik ging boven maar eens een kijkje nemen, mijn bovenbuurman zag mij voor zijn keukenraam staan en ik wenkte hem en vertelde wat er aan de hand was, hij kon het ook zien toen we ons over de balustrade bogen. Nu heeft hij vlonders liggen met daarop grote planten, nadere inspectie maakte duidelijk dat het daar niet aan lag.

Het bleek dat hij net als ik ook last had gehad van de eerder genoemde lekkage, dat kwam namelijk van het dak af. Er was verder niks te zien dus ik besloot het maar in de gaten te houden en m'n ontbijtje te gaan maken. Het druppelen was inmiddels opgehouden. Daar tikte de buurman tegen mijn keukenraam. Ik dacht dat hij poolshoogte kwam nemen, en zei: "Het lekt al niet meer". "Het kwam bij mij vandaan!" zei hij. Het bleek dat zijn vaatwasser de boosdoener was. Dat was natuurlijk erg vervelend voor hem, maar tegelijkertijd goed dat ik hem verwittigd had, anders was hij pas veel later tot de ontdekking gekomen dat z'n vaatwasser kapot was met misschien nog veel meer schade tot gevolg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten