donderdag 13 oktober 2016

In Memoriam: Marnix Kappers

"Geschokt door de dood van zijn partner in 2013 en getroffen door ernstige en toenemende gezondheidsproblemen besloot hij nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten" was de verdrietige verklaring die de naasten van de acteur Marnix Kappers naar buiten brachten naar aanleiding van zijn zelfgekozen dood afgelopen maandag. Een triest einde van een man die ons zoveel vrolijkheid heeft gebracht. Voor een hele generatie kinderen, en stiekem ook die ooit kind zijn geweest was hij neef Herbert uit de "Familie Knots", waar hij ook nog andere personages in speelde en de voice over van deed.

Hij was het die het liedje "Toettoet Boingboing Peppi en Kokki" heeft ingezongen, had een rol in de kinderserie der kinderseries "Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer" als Prins Roelof van Bontubal. Van 1991 tot 2001 presenteerde hij het televisieprogramma "Knoop In Je Zakdoek". Ik vond hem ook erg leuk in de serie "Zonder Ernst", en ik heb hem in het theater gezien in zijn rol van Ido de overspelige echtgenoot in de musical "Heerlijk Duurt Het Langst". 

Zijn vrienden en collega's roemen hem allemaal om zijn zonnige en opgeruimde karakter, maar sinds de dood van zijn partner, de acteur, danser en choreograaf John Kuipers in 2013, is het niet goed met hem gegaan, hij heeft een aantal herseninfarcten gehad en zijn gezichtsvermogen ging steeds meer achteruit. Zijn euthanasie was een weloverwogen beslissing, volgens zijn goede vriend en tevens buurman Ivo de Wijs: 'Tot in zijn laatste uren was Marnix nog de gangmaker. Natuurlijk vallen er tranen, maar hij meende toch dat je opgefleurd diende te worden. Hij had nog een paar grappen achter de hand en dat maakte het wel dragelijk. Tegelijkertijd vind ik het een enorm gemis'.

Marnix Kappers is 73 jaar geworden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten