vrijdag 7 oktober 2016

Herinnert U zich deze nog? #94
PATSY GALLANT
"FROM NEW YORK TO L.A."
1977
Aantal weken: 8
Hoogste positie:15


De Canadese Patsy Gallant bracht haar eerste single al uit in 1967 en zong aanvankelijk in het Frans. Na twee Franse albums kwam in 1972 haar eerste Engelstalige album uit: "Upon My Own". In Frans-Canada was Patsy een bekende naam. Haar poging om met het in Nashville opgenomen album "Power" in 1974 de Amerikaanse markt te veroveren mislukte. 

In 1976 richtte ze zich op de discomuziek en dat wierp vruchten af. Deze single, "From New York To L.A." was een grote hit en de enige opname van haar die buiten Canada in de hitlijsten stond. Niet in Amerika, maar daar was deze hit wel een groot succes in de discotheken. Na nog wat discohits in Canada trok ze zich in 1984 terug uit de muziekbusiness. 

In de late jaren 80 maakte ze haar opwachting in verschillende musicals, waaronder 8 jaar lang in Frankrijk in de musical "Starmania" waar ze de rol van Stella Spotlight speelde. Ironisch genoeg had Luc Plamondon, de maker van de musical, haar in de jaren 70 al in die rol willen zien in zijn productie, maar Patsy had toen zo'n drukke agenda dat haar managers het haar niet eens hebben voorgelegd. 

Patsy is nu 68 jaar, was getrouwd en is gescheiden van componist Dwayne Ford, ze hebben samen een zoon, Jason. In 2015 heeft ze na 31 jaar weer een nieuw album uitgebracht, "Patsy Gallant Chante Piaf".
Het heeft er niets mee te maken, maar in het bovenstaande filmpje vind ik Patsy qua uiterlijk wel iets Bonnie St. Claire-isch hebben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten