zaterdag 15 oktober 2016

Horrorclowns

Ik heb het maar zijdelings meegekregen, maar er schijnen dus plots horrorclowns op te duiken in ons land. Wat is dat dan weer? Volgens mij begon het in Almere, en zoals altijd met dit soort dingen wordt het door laagschedeligen gekopieerd, o.a. in Oss, Apeldoorn en Rotterdam. Wat de neuk is er leuk aan om als enge clown al dan niet met een mes of weet ik wat achter anderen aan te zitten? Waar ging het mis in je leven? Nou, bij zo'n sneu type in Delft toen ie verkleed als horrorclown een 14 jarige jongen tegenkwam die aan vechtsport doet, die hoekte 'm neer.

Is dit in de plaats van de vermaledijde Zwarte Piet? Dat mensen toch behoefte hebben aan een sprookjesfiguur zo tegen het eind van het jaar? Hele verbetering. Ik hoor Sylvana Simons er tenminste ook niet over, want wit geschminkt, dus zou de horrorclown zomaar de grote boze witte middelbare man kunnen vertegenwoordigen waar zij al het kwaad van de wereld uit ontsproten ziet, en dat mag best karikaturaal worden aangezet. Het hele gebeuren komt uit Amerika en is Halloween gerelateerd, en dat kenden wij hier voorheen niet. Niet alles wat uit Amerika komt is automatisch goed of leuk.

Dat blijkt ook uit de race om het presidentschap daar. Dit is dus wat een bevolking kiest als hun mogelijke leider, het definitieve opheffen van de mensheid is begonnen. Een horrorclown met teveel rode make-up op, heel raar haar met een vreemd soort pijpmondje en rare handbewegingen als ie praat. Het lijkt wel mondiaal, megalomane dictators als o.a. Poetin, Erdoğan, Assad en Duterte doen de meest verschrikkelijke dingen. Wij mogen in maart volgend jaar ook gaan kiezen, en wij hebben zo onze eigen horrorclowns in de politiek: Geert Wilders, Jan Roos, Thierry Baudet, Tunahan Kuzu en de voornoemde Sylvana Simons, die zwarte vrouwen een heel slechte naam geeft door die alom aanwezige boosheid en verongelijktheid en de domme dingen die ze roeptoetert waar zij maar verbeten in die slachtofferrol blijft hangen. 

Nee, dan die geweldige (nu nog) first lady van Amerika Michelle Obama, die op een heel duidelijke niet mis te verstane wijze een, waarschijnlijk vóór haar geschreven, speech hield die vermoedelijk de figuurlijke doodsteek zal zijn voor horrorclown Donald Trump. Ik heb staand geapplaudisseerd, want wat goed is is goed, dat heeft dus niets met huidskleur of afkomst te maken. Wat irritant is en zeurderig ook niet, het heeft allemaal met je persoonlijkheid te maken, maar dat wil er bij de irritante beroepszeurder Simons niet in, alles, maar dan ook alles, is terug te voeren naar de slavernij. Ja hoor schat, je hebt gelijk.

Michelle en Barak Obama, Amerika heeft ook heus z'n goeie kanten, nog iets minder dan 100 dagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten