vrijdag 14 oktober 2016

Drieënnegentig

Er is een oudere man bij mij op de sportschool die zijn rollator bij de fietsen parkeert en dan op één van de fietsen plaatsneemt en gaat trappen. Een heel aardige man, die je altijd gedag zegt, soms vraagt: "Meneer zou u voor mij een bekertje water willen pakken?". Ik had hem ergens in de zeventig geschat, maar middels een klein profiel in de nieuwsbrief van de sportschool ontdekte ik dat hij Gerard heet en drieënnegentig jaar oud is. 93!!

Groot respect voor deze aimabele man.

Mag ik mij voorstellen,

Ik ben Gerard Kruijswijk en ben 93 jaar oud. Na mijn schoolopleiding ben ik in de oorlog ondergedoken geweest, omdat alle mannen naar Duitsland moesten gaan werken, mijn oproep heb ik nog steeds bewaard.

Na de oorlog ben ik in Engeland in militaire dienst geweest op het hoofdkwartier voor het Nederlandse leger. Na de opheffing hiervan heb ik een poosje op de grote vaart gereden naar Noord en Zuid Amerika, dat zag ik niet zo zitten. En in september 1947 ben ik als administratief medewerker/verkoper gaan werken bij een kledingmagazijn ´de Jong` te Rotterdam. Was een hele overgang van Amsterdam naar Rotterdam, maar ben na al die jaren nu meer Rotterdammer geworden. Na 10 jaar de Jong ben ik overgestapt naar de Gem. Woningstichting, later het Gem. Woningbedrijf en Hans Woonstad. Daar werd ik al binnen 1 jaar benoemd als hoofdpersoneelszaken. 

Na diverse verhuizingen ben ik in de Dakotaweg in Capelle aan den IJssel gaan wonen in 2001, naast de sporthal Oostgaarde. Daardoor kwam ik in contact met Noes Fiolet, de dans- en sportschool.
Ik ben blij om bij Noes te sporten. De sfeer is goed bij Noes en zijn vriendelijke medewerkers. Ze zijn heel erg behulpzaam, het is net als een grote familie. Ook de omgang met andere klanten is heel prettig en leuke gesprekken. Ik sport 3 keer per week en kan van alle faciliteiten gebruik van maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten