maandag 3 oktober 2016

Feniks

Afgelopen zaterdag was er weer een uitzending van het programma "Uit De Kast" op Radio Capelle. Het onderwerp was deze keer 'De transitie van dichtbij'. Ik mocht over dat onderwerp een column schrijven en mijn eerste gedachte was: 'Daar weet ik niks van'. Maar goed, het nestelde zich in mijn hoofd en gaandeweg ontstond er wel iets waarmee ik wilde beginnen en eindigen, en het van a naar b gaan verliep uiteindelijk op logische wijze. Deze keer natuurlijk wel eerst een ruwe versie naar eindredacteur Noes gestuurd, voordat ik aan het verfijnen sloeg en de column aan de makers van het draaiboek toe zond.

In het programma waren twee reportages die indrukwekkend en leerzaam waren: Claudius interviewde partner Quirine hoe zij de transitie van Claudius heeft ervaren, en Astrid IJsselstein vertelde over haar ervaringen als moeder van Britt die vanaf haar 4e jaar al aangeeft dat ze eigenlijk een jongetje is. Daarna mocht ik mijn column 'Feniks' voorlezen. Dat ik het onderwerp ondanks mijn twijfel of ik er wel genoeg van wist toch vanuit m'n gevoel goed onder woorden heb weten te brengen in m'n column bleek uit een reactie die ik mocht ontvangen: "Vanmiddag geluisterd naar jouw column over het onderwerp transitie. Mijn complimenten voor de wijze waarop jij een aantal cruciale zaken hebt benoemd. Als transvrouw kan ik mij daar in vinden". Ik vond het een prachtig en waardevol compliment.

Als je het programma (nog eens terug) wilt luisteren kan dat als je hier klikt, en rechts onder het kopje uitzending gemist onder 1 oktober op 'uitzending terugluisteren' klikt. Mocht je door gebrek aan tijd alleen mijn column willen horen, dan kun je in het playertje scrollen naar -22:23.
Daarnaast is de column te lezen op de site van "De Roze Golf".

Leuk is ook om te vermelden dat vanaf deze maand er twee uitzendingen per maand zullen zijn van "Uit De Kast"! De eerste en de derde zaterdag van de maand, zodat je op 15 oktober al weer naar een nieuwe uitzending kunt luisteren, waarin ik ook weer mijn geschreven column mag voorlezen. Bovendien zijn er plannen om de programma's een week na uitzending op een ander tijdstip te herhalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten