dinsdag 11 oktober 2016

Toen en Nu: Bros

Hoewel ik een cd van ze heb, was ik ze een beetje vergeten, de Britse band Bros, bestaande uit de tweeling Matt en Luke Gross en Craig Logan. Van de week werden ze plots onder mijn aandacht gebracht op Facebook door Gaby die een berichtje had geplaatst dat er een reünie op handen is van de groep.

Ze begonnen in 1986 en hun eerste single "I Owe You Nothing" kwam uit in 1987 en behaalde een magere 88e plek in de UK Singles Chart. Toen kwam "When Will I Be Famous" en die vraag werd direct beantwoord: Nu! Het was een hit in Europa, Australië en Zuid Afrika. In Nederland bereikte de single een mooie 5e plaats. Hun eerste single werd na dit succes opnieuw in een geremixte versie uitgebracht en werd nu wel een hit. Er kwam een album "Push" en daar werden maar liefst nog 4 singles van getrokken. Ze bleken, met name in Engeland, een sensatie.

Begin 1989 verliet Craig de groep, vanwege gezondheidsproblemen en het feit dat hij de druk van het plotselinge sterrendom niet aan kon. Matt en Luke gingen als duo door en brachten nog twee albums uit om in 1992 te stoppen als Bros.

Matt ging solo en ging ook werken als acteur. Zijn broer Luke verhuisde naar de Verenigde Staten en ging eveneens als acteur aan de slag. Craig werd manager (o.a. van Pink) en heeft vanaf 2006 leiding over RCA records.

Een reünie dus. Al in 2008 zou daar sprake van zijn volgens Matt, maar de andere twee wisten van niets. In 2010 vertelde Matt dat er geen reünie meer zou komen omdat het moment daarvoor voorbij was. Maar..... op 5 oktober j.l. werd bekendgemaakt dat er een 30th Anniversary concert plaats zal gaan vinden op 19 augustus 2017 in Londen. Door de overweldigende respons, de tickets waren in 7 seconden uitverkocht, zijn er nog 5 extra datums aan toegevoegd in andere Britse steden. Matt en Luke zijn er, maar het is nog onzeker of Craig zijn opwachting zal maken.

Matt & Luke Gross toen

Matt & Luke Gross nu

Craig Logan toen

Craig Logan nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten