dinsdag 18 oktober 2016

Déjà vu

Ik zou mijn blogje van 22 juli 2016 hier kunnen plaatsen en toch verrassend actueel zijn, ik kies er voor om dat inderdaad te doen, maar wel met een korte inleiding. Afgelopen weekend is Amsterdam opgeschrikt door het molesteren van twee middelbare homoseksuele mannen door jongens op scooters gekleed in jasjes met bontkraagjes. De politie heeft ze nog niet, maar de hoek waarin gezocht moet worden is duidelijk. Zeer, zeer triest.

Daarnaast zijn er in Amsterdam-West en Amsterdam Nieuw-West op zondag anti-homo-folders bezorgd: 'Volgens jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden'. En daar komt de déjà vu om de hoek kijken, want dat moet van dezelfde mensen komen als waarvan de Facebookpagina met de welluidende titel 'Homoseksualiteit is verboden in alle religies' uiteindelijk door Facebook is verwijderd. Niet verwijderd, maar sinds mei 2016 geen activiteit meer te bespeuren, is de Facebookpagina met exact dezelfde opmaak als de voornoemde pagina met als titel; 'Homoseksualiteit is verboden in de islam'.

De politie is een onderzoek gestart. Ik ben maar een leek, maar op verschillende punten kun je weten welke richting er gezocht moet worden;

  1. Eerst was er de Facebookpagina met dezelfde opmaak, met alleen nog 'verboden in de islam'.
  2. Er is op zondag gefolderd, dat sluit één religie van de genoemde al uit.
  3. Kijk naar de, en ik gebruik de term losjes, 'layout' van de folder, ook dat maakt veel duidelijk.
Het feit dat ze beweren in de folder dat 29% van de homoseksuele ouders hun kinderen zouden misbruiken, en dat het zelfmoordpercentage onder homoseksuelen meer dan 200% is, geeft al aan dat we hier niet met de scherpste mesjes uit de la van doen hebben. Nu kun je deze mensen vrij gemakkelijk iets op de mouw spelden, ze geloven immers ook in een almachtige God, maar ze gaan even voorbij aan het feit dat de profeet van één van de religies was gehuwd met een 9 jarig meisje.

Feit is dat het waarschijnlijk in hun gezicht ontploft omdat er meerdere meldingen bij de politie zijn binnengekomen, die zoals gezegd zich er mee bezig houden. Ook heeft het politiek voor opschudding gezorgd, Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch heeft via Twitter opgeroepen om aangifte te doen.

Blog van 22 juli 2016:

Woensdag kwam mij plotseling een Facebookpagina onder ogen met de naam "Homoseksualiteit is verboden in alle religies". Vanzelfsprekend hadden de initiatiefnemers van deze pagina geen foto's van zichzelf geplaatst. Daarentegen waren er stemmingmakende riooljournalistiekachtige artikelen geplaatst, o.m. over homoparen die kinderen konden adopteren en over twee mannen die homoseksualiteit en de islam bij elkaar wilden brengen. Deze mannen werden met naam en toenaam genoemd en ook werden hun foto's getoond op deze pagina waarbij de makers, zoals gezegd, geen foto's van zichzelf hadden geplaatst.

Ondanks dat de pagina onder de vlag van 'alle religies' was betiteld, was het duidelijk aan alles dat de oorsprong uit de islamitische hoek kwam. Door het op deze manier een naam te geven krijg je een beetje het gevoel van "Ik heb mij geërgerd en velen met mij", een term die mensen gebruiken om zich achter te verschuilen, omdat men zich niet alleen wil ergeren.  Niet dat er in andere religies geen gelovigen zijn die homoseksualiteit verwerpen, maar ik kreeg niet de indruk dat gelovigen van de verschillende religies de handen ineen hadden geslagen om deze pagina te maken. Ze staan elkaar normaal ook naar het leven, dus waarom zouden ze hierin wel samen optrekken?

Gelukkig zag ik op enkele likes van gezichtsloze profielen met Arabisch klinkende namen na vooral reacties van mannen, vrouwen, hetero, homo, Nederlands en met een Arabische achtergrond die het absoluut niet eens waren met deze Facebookpagina. Ik vond, en velen met mij (pun intended), dat dit niet op Facebook thuishoorde, dus is massaal deze pagina als ongepast gerapporteerd aan Facebook, en we kregen allemaal het standaard antwoord terug dat deze pagina niet tegen de reglementen van Facebook inging.

Dat accepteerde ik natuurlijk niet, en heb bij herhaling deze pagina gerapporteerd, ik denk dat heel veel mensen dat gedaan hebben en dat er uiteindelijk een echt levend mens van Facebook eens is gaan kijken waar alle commotie nou om te doen was, en zo kreeg ik plots de mededeling dat ze de pagina hadden verwijderd.

Samen sta je dus sterk, niet als je valselijk andere religies bij jouw verderfelijke plan betrekt, maar wel als je oprecht en eerlijk gezamenlijk optrekt, en iets op een beschaafde, nette manier, zonder het gebruik van grove taal of geweld, aan de kaak stelt wat niet door de beugel kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten