zondag 23 oktober 2016

Getekend

's Morgens wakker worden in Sevilla en 's avonds naar een theatervoorstelling in Capelle aan den IJssel, ik wil het woord decadent niet in de mond nemen, maar dat is hoe de dag van vriend Harry er gisteren uitzag. Wij zijn naar de theatervoorstelling "Getekend" gegaan van Marc-Marie Huijbregts. Marc-Marie die voor zichzelf een sabbatical zag, maar er achter kwam dat hij het theater te veel miste.

De voorstelling gaat over zijn leven wat is er gebeurd tussen 21 december 1964, zijn geboortedag, en 22 oktober 2016? Marc-Marie stelt wat hij graag anders gezien zou hebben, o.a. wat groter, minder chaotisch zijn of minder geremd, en naar aanleiding van anekdotes met vele zijsporen, wat we van hem zijn gewend, maakt hij ons deelgenoot over hoe dingen zijn gegaan en hoe hij die achteraf bekeken nu ziet. Er is heel veel te lachen, en vanzelfsprekend publieksparticipatie, waarin hij natuurlijk een meester is in het ad hoc reageren. Hij vindt het ook jammer dat hij niemand kan imiteren terwijl hij door ongeveer iedereen wordt geïmiteerd, waarbij hij zelf collega Jochem Myjer de beste vindt.

Marc-Marie is ook een uitstekend zanger en hij brengt drie liedjes: "Losing My Mind", "And I Love You So" en een Nederlandse bewerking van het nummer "Both Sides Now". Dat laatste wist ik want een paar maanden geleden had hij verteld dat hij ermee bezig was, en ik was er erg benieuwd naar, omdat ik zelf ook een hertaling had gemaakt vorig jaar november. Ook zijn versie was een interpretatie die het origineel trouw is gebleven.

De show gaat over het leven dat ons allemaal tekent, ook Marc-Marie is getekend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten