dinsdag 15 november 2016

DENK: De Tegenpartij 2.0

Gisteren kwam ik laat uit bed, het was grijs en druilerig, ik kon niet goed op gang komen, bovendien was de bomengestapo bezig om bomen te molesteren en te deporteren, kortom het was een beetje blèh. Totdat er ineens licht en vrolijkheid verscheen uit onverwachte hoek, DENK, de PVV voor mensen met een migratieachtergrond, kwam met hun verkiezingsprogramma. Hilarisch! Ik werd er ongelofelijk vrolijk van, zoveel idioterie bij elkaar verzinnen, hoe krijgen ze het voor elkaar.
Hier wat punten uit hun programma:

- De term 'integratie' schrappen voor 'wederzijdse acceptatie'.
Laat ik volstaan met de vraag of het begrip 'wederzijds' wel tot hun op zichzelf gerichte achterban zal doordringen?
- Racismepolitie
Oké, maar treden die dan ook op tegen inwoners met een migratieachtergrond die zich racistisch opstellen tegen inwoners met een Nederlandse achtergrond? En wat is Racisme en wat niet? Wie bepaald dat? Partijgenote Sylvana Simons doet regelmatig uitlatingen die onder racisme zouden kunnen vallen. Is zij onschendbaar daarin?
- Kindermisbruik bestraffen met chemische castratie
Kijk daar komt het middeleeuwse gedachtegoed goed om de hoek kijken. Dat standpunt innemend zeg je dus dat Profeet Mohammed eigenlijk gecastreerd had moeten worden toen hij met een negenjarig meisje trouwde. En wat doen we met de kindbruidjes die in de islam getolereerd worden? Valt dat onder wederzijds begrip?
- Stemrecht vanaf 16 jaar
Túúrlijk joh, briljant idee!
- Diversiteitsquota's voor inwoners met een migratieachtergrond, vrouwen en mensen met een beperking
Deze groepen worden in één adem genoemd. Bijzonder.
- Alle straatnamen e.d. die verwijzen naar personen uit het Koloniale verleden moeten worden verwijderd.
Apart standpunt van een partij die zegt dat er over de Armeense genocide geen internationale consensus bestaat. Klopt, Turkije ontkent het. Ze maken zich wel erg druk over de de rol van Nederland bij diverse gebeurtenissen in de geschiedenis, daar moet onderzoek naar komen vinden ze terwijl het mij zinvoller lijkt om je met het hier en nu en de toekomst bezig te houden.

Plotseling vermoedde ik dat we bij de neus genomen worden en dat DENK niets meer is dan een fictieve partij, een 2.0 versie van De Tegenpartij uit 1980. Dat was een niet bestaande politieke partij die werd opgericht door Jacobse en van Es, personages die werden gespeeld door Kees van Kooten en Wim de Bie. En het werd opeens duidelijk, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zijn ook gewoon fictieve personages die net zoals Jacobse en van Es met een accent praten, hier en daar wat grammaticale fouten maken en populistische dingen roepen. Het 2.0 zit 'm in Sylvana Simons die een echt typetje neerzet met steeds andere pruiken en brillen en zich bezig houdt marginale zaken en veel onzin uitkraamt, ik denk gemodelleerd naar Sarah Palin.

De Tegenpartij werd dusdanig populair dat er mensen waren die niet meer begrepen dat het een persiflage was. Dat was nooit de bedoeling geweest dus lieten Kees en Wim Jacobse en van Es vlak voor de verkiezingen in mei 1981 op het Binnenhof tijdens een couppoging neerschieten. Jacobse en van Es bleken overigens nog te leven. Hun dood was in scène gezet zodat ze naar Zuid-Amerika konden vluchten. Ik hoop dat DENK net voor de verkiezingen zal onthullen dat ze gewoon een test waren om te zien hoeveel Nederland pikt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten