zondag 20 november 2016

Fantastische beesten

Ergens van de week kwam mij de nieuwe film "Fantastic Beasts And Where To Find Them" onder ogen, en ik had meteen iets van: daar wil ik heen! Ik heb vrienden Harry, Christian en Rick er over geappt en binnen een oogwenk hadden we besloten dat we zouden gaan en dat we vooraf een hapje zouden gaan eten bij Caffé Italia. Ik wierp me op om de kaartjes te bestellen en het restaurant te reserveren. Toen ik de ticketbevestiging kreeg zou ik normaliter deze uitprinten, maar omdat mij dat altijd op enig hoongelach komt te staan over zoveel gedateerdheid koos ik er deze keer voor om op de QR-code te vertrouwen en daardoor in het aanzien van mijn vrienden te stijgen.

Nou, dat gebeurde ook, ik liet ze het zien op mijn foontje, er werden nog net geen schouderklopjes gegeven, maar mijn stap, tickettechnisch gezien, naar de 21e eeuw werd zeer gewaardeerd. Na het copieuze diner bij Caffé Italia liepen wij naar de bioscoop aan de overkant waar het erg druk was, maar waar ik natuurlijk alleen maar mijn QR-code hoefde te laten scannen. Denk opnieuw! Die hele code was plots weg. Wel kon je dan het nummer intoetsen, maar dat werkte ook niet. Het bleek dat de hele site van Pathé er uit lag, en dat op zaterdagavond. Ter plekke besloot ik weer om voortaan gewoon oudmodisch te printen. Maar een medewerker van Pathé wist alsnog de kaartjes tevoorschijn te halen, zodat we toch naar binnen konden. Deze hele gebeurtenis, die natuurlijk alle bezoekers betrof die op hun QR-code vertrouwden, maakte dat de film wat later begon dan aangegeven. Het duurde namelijk even tot iedereen op z'n stoel zat.

Maar goed, die film dus. Het is geschreven door J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-cyclus, en de film heeft er mee te maken, en is volgens de schrijfster zelf geen prequel of sequel maar een spin-off. Er komen wat zaken in naar voren die ook bekend zijn van de Harry Potterfilms. Ik ga natuurlijk niets verklappen, maar het is een echte aanrader, het is wel een hele zit, maar het is het meer dan waard. Het verhaal speelt zich af in 1926, waar de verhoudingen tussen de magische en niet magische wereld op scherp komt te staan. Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Colin Farrell, Ezra Miller en een heel korte appearance van Johnny Depp zijn de grote namen van deze film

Mevrouw Rowling heeft zelf aangegeven dat het in totaal 5 films zullen worden, waar Johnny Depp natuurlijk een grotere rol in zal gaan spelen dan hij nu had. De mannen en ik hebben dus toegezegd dat we de komende 4 jaar zo in november in ieder geval een filmdate zullen hebben.
De film is een echte aanrader!

Eddie Redmayne als Newt Scamander

Alison Sudol en Katherine Waterston als Tina en Queenie Goldstein

Ezra Miller en Colin Farrell als Credence en Percival Graves


1 opmerking:

  1. Ik wil graag op je site adverteren hoe kan ik contact met je opnemen?

    BeantwoordenVerwijderen