zondag 27 november 2016

In Memoriam: Florence Henderson

Florence Henderson stond al sinds 1949 in verschillende Broadwaymusicals toen ze in 1969 werd gevraagd voor een pilotaflevering van "The Brady Bunch". Ze deed het, maar verwachtte er niet veel van en was al in Noorwegen aan het werk voor een film toen er werd besloten door het netwerk om de serie te gaan draaien. Het zou de rode draad in haar leven worden en blijven. De tv-serie liep van 1969 tot 1974 en ging over een man met drie zoons die trouwde met een vrouw (Florence) met drie dochters die samen met hun huishoudster een gezin vormden.

Na de serie zijn er talloze reünies geweest in de vorm van tv-films. In 1995 is er een speelfilm van gemaakt met andere acteurs, maar alle originele acteurs van de serie hadden er een cameo in. Florence speelde oma. Na 1974 speelde Florence gastrollen in verschillende series en verscheen in allerhande programma's op de Amerikaanse tv.

Florence was twee keer gehuwd, en uit haar eerste huwelijk met Ira Bernstein heeft ze 4 kinderen. Ze was 23 november opgenomen in het ziekenhuis en een dag later overleed ze aan hartfalen. Ze was niet ziek en haar dood kwam dan ook als een schok. Drie dagen voor haar overlijden, 21 november, was ze nog bij een tv opname van "Dancing With The Stars", waar Maureen McCormick, die in "Brady Bunch" haar oudste dochter speelde, aan meedeed. Alle acteurs uit de serie zijn altijd bevriend gebleven. Florence is 82 jaar geworden.

Florence Henderson.

Brady Bunch: Christopher Knight, Barry Williams, Ann B. Davis †,
Eve Plumb. Florence Henderson †, Robert Reed †, Maureen McCormick,
Susan Olsen en Mike Lookinland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten