dinsdag 1 november 2016

Mohammed en de berg

RTV Oost heeft op de radio deze week uitgeroepen tot 'De Week Van Het Vinyl'. En ook het programma 'De Roze Golf' doet daar aan mee. Reden voor Jan Erik om mij te vragen om samen met hem een programma te maken met oude muziek. Want heb je het over krakend en oud, dan kom je al gauw bij mij uit. Helaas is het programma 10 minuten korter dan gebruikelijk, vanwege Het Heilige Voetbal, want het geldt als een vanzelfsprekendheid dat daar alles voor wijkt.

Vorige week vroeg hij of het me leuk leek om samen iets te doen in 'De Week Van Het Vinyl'. En ja, dat leek mij leuk. Alleen zat ik even met het feit dat ik dan helemaal naar het verre, verre Hengelo zou moeten. Ik heb het even nagekeken, dat was 2½ uur heen en natuurlijk dezelfde tijd weer terug. Totaal 5 uur reizen voor 20 minuten radio. Omdat ik nu ook werk, zag ik dat eigenlijk niet zo zitten. Om nog maar niet te spreken over de kosten die het met zich mee brengt.

Jan Erik is een man van oplossingen, als de berg niet naar Mohammed kwam, dan ging Mohammed naar de berg. en hij stelde voor om met wat apparatuur naar mij toe te komen en het bij mij thuis op te nemen. Alzo geschiedde. 's Middags kwam hij met een altmodische, maar nog steeds uitstekend functionerende bandrecorder om ons gebabbel over muziek op te nemen om deze week te gaan knippen en plakken en het zondag aanstaande om 18.40 uit te zenden bij 'De Roze Golf'.  Onder andere mijn eerste singletje en het eerste Eurovisie Songfestival die ik heb gezien komen voorbij. En hoe was het uitgaan in mijn jonge jaren in Den Haag? 

Nu doet zich het bijzondere feit voor dat ik zaterdag aanstaande bij Radio Capelle in het programma 'Uit De Kast' mijn nieuwe column voorlees, en een dag later bij RTV Oost in 'De Roze Golf' over muziek van toen praat met Jan Erik. Een soort landelijke dekking dus. Gaat allen luisteren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten