dinsdag 22 november 2016

Miscommunicatie

Afgelopen zondag kleurde het Afrikaanderplein in Rotterdam weer rood met Turkse vlaggen vanwege een protest. En ik snapte het volkomen, ik had ook met grote ontsteltenis kennis genomen van het amendement waarin Hitler adept dictator Recep Erdoğan heeft laten vastleggen dat in Turkije pedofielen die kinderen misbruiken aan hun gevangenisstraf kunnen ontkomen door met het minderjarige slachtoffer te trouwen. Parlementariër Aykan Erdemir zegt: 'Ik heb honderden verschrikkelijke AKP-amendementen voorbij zien komen, maar dit is veruit het meest misselijkmakende voorstel ooit'.

In Turkije zelf zijn zaterdag duizenden mensen de straat op gegaan, in Istanbul, Izmir, Trabzon en Ankara werd er tegen geprotesteerd. Demonstranten hielden borden omhoog met teksten als "Dit laten we niet gebeuren. Verkrachting kan niet gelegaliseerd worden". Dus de honderden demonstranten in Rotterdam die ondanks dat ze hier wonen, soms al drie generaties, nog steeds een sterke band met het land van herkomst voelen, die hebben vanzelfsprekend ook luidkeels laten horen dat dit absoluut van de gekke is, en.....o wacht.....nee....nee, zij demonstreerden nóg maar weer eens tegen IS, PKK en de Gülenbeweging, geen onvertogen woord over het amendement van hun Grote Leider, ze gaven aan trots op de Turkse dictator te zijn en meenden dat hij hard bezig is de terreur in de wereld aan te pakken. Ach zo....kinderverkrachters die met hun slachtoffers trouwen om zo hun straf te ontlopen is een puik idee, ja ja. Nee dan had ik het even niet begrepen.

De buikspreekpoppen van Erdoğan in Nederland, de Bassie en Adriaan van DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk hadden het klaarblijkelijk ook niet begrepen wat hun Grote Leider wil. In hun verkiezingsprogramma staat dat kinderverkrachters chemisch gecastreerd moeten worden, ergens iets misgegaan in de vertaling vermoed ik. Net als zijn grote voorbeeld Hitler is Erdoğan een bevriend staatshoofd van Nederland en de andere Europese landen, bovendien zijn er zoveel belangen, waaronder de vluchtelingendeal, dat er niet of nauwelijks is gereageerd op het amendement. "Lief zijn voor de psychopaat geeft het beste resultaat" schreef de grote Annie M.G. Schmidt al eens. Qua politieke correctheid is er in 80 jaar niet veel veranderd en herhaalt de geschiedenis zich gewoon tot de bom barst.

Een geëmotioneerde demonstrant in Turkije. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten